Κάτι Τρέχει Με Την Κάνναβη || ΕΡΤ Report, 23 Mαΐου 2017

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκπομπή της ΕΡΤ με το αφιέρωμα στην κάνναβη και την επικείμενη νομιμοποίηση της ιατρικής χρήσης της στην Ελλάδα

Η ομάδα της εκπομπής «ΕΡΤ REPORT» καταγράφει τις επιστημονικές εξελίξεις σε σχέση με την έως τώρα γνώση για την κάνναβη, αλλά και τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνουν στην Ελλάδα οι πρόσφατες και οι επικείμενες αλλαγές στη νομοθεσία.

Η Εμμανουέλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα ταξιδεύουν στην ελληνική περιφέρεια και στο γειτονικό Ισραήλ, όπου η έρευνα γύρω από την ιατρική κάνναβη καλπάζει και οι επενδύσεις φθάνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής μιλά με γιατρούς, ερευνητές, ασθενείς, καλλιεργητές και επιχειρηματίες για τις φαρμακευτικές ιδιότητες της κάνναβης, τις εφαρμογές στη βιομηχανία, καθώς και για τις αναπτυξιακές προοπτικές στην αγροτική οικονομία.

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 και ώρα 22:15 στην ΕΡΤ1, μια ψύχραιμη, επιστημονικά τεκμηριωμένη και απαλλαγμένη από στερεότυπα αναζήτηση των ιδιοτήτων και των χρήσεων ενός δαιμονοποιημένου φυτού.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος
Αρχισυνταξία: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν Μάχη Νικολάρα
Δ/νση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου
Παρουσίαση: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν Μάχη Νικολάρα