Aμερικανικά Πανεπιστήμια που προσφέρουν σπουδές για την κάνναβη αυτό το Φθινόπωρο

Το Πανεπιστήμιο του Βέρμοντ και του Οχάιο ανάμεσα σε σειρά άλλων αμερικανικών Πανεπιστημίων προσφέρουν αυτή την εποχή μαθήματα στον τομέα της βιολογίας αλλά και των νομικών επιστημών σχετικά με την κάνναβη.

Το UC Davis εντάσσει στην ύλη του το θέμα την φυσιολογίας της κάνναβης, στο Πανεπιστήμιο του Βέρμοντ το τμήμα Ιατρικής προσφέρει online μαθήματα και η νομική σχολή του Πανεπιστημίου του Οχάιο περιέλαβε μάθημα σχετικό με τις υπάρχουσες και τις επικείμενες αλλαγές του νομικού πλαισίου που αφορούν στις χρήσεις του φυτού.

Yπάρχει επίσης σειρά μαθημάτων που δεν προσφέρουν αναγνωρισμένους πανεπιστημιακούς τίτλους, είναι όμως σύμφωνα με όσα λένε οι εμπλεκόμενοι στη βιομηχανία του φυτού ιδιαίτερα χρήσιμα για τους επαγγελματίες του είδους. Χαρακτηριστικότερα αυτών είναι εκείνα του Oaksterdam.

Το πρώτο μάθημα «Ιατρικής Κάνναβης» δημιουργήθηκε μόλις πέρυσι στο Πανεπιστήμιο του Βέρμοντ με άξονες τη χημεία της κάνναβης, τις θεραπευτικές της χρήσεις, αλλά και τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την αλλαγή των νόμων που διέπουν την καλλιέργεια και τη διανομή του φυτού.

Αν και το ίδιο το φυτό… δυσκολεύονταν να εμφανιστεί στην πανεπιστημιακή αίθουσα, οι φοιτητές ενθαρρύνονταν να επισκεφτούν τις γειτονικές καλλιέργειες, ενώ στον τομέα της χημείας μπόρεσαν να απολαύσουν τα αρωματικά τερπένια της κάνναβης μέσω της παρουσίασης των καθηγητών τους.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Τhe University Of Vermont: Medical Marijuana & Cannabis Certification

The Ohio State University: Cannabis Lessons

YC Davis Health: Undergraduate course on the ‘Physiology of Cannabis’

Oaksterdam: Cannabis College