Αν στολίζαμε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο κάνναβης, θα μας έρχονταν πιο φτηνά;

Πόσο κοστίζει ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ένα πολυκατάστημα; Κι αν θέλαμε αντί για το «παραδοσιακό» χριστουγεννιάτικο δέντρο να στολίζαμε ένα δέντρο κάνναβης; Ποιό θα μας έρχονταν πιο οικονομικά;

Το υπαρξιακό αυτό ερώτημα βασάνιζε επί μερόνυχτα τους συνεργάτες της ιστοσελίδας  leafly  κι έτσι έφτασαν να μιλήσουν με τον καλλιεργητή κάνναβης κύριο  Crystal Oliver της εταιρείας Washington’s Finest Cannabis.

«Ένα δέντρο κάνναβης δύο μέτρων και δέκα εκατοστών περίπου», είπε ο κ. Oliver «θα κόστιζε περί τα 200 δολάρια».

«Εάν μιλάμε βέβαια για δέντρο κάνναβης το οποίο κόβουμε και στολίζουμε από 8 έως 12 εβδομάδες πριν την ανθοφορία του. Διότι εάν το φυτό έφτανε να βγάλει ανθούς, τότε θα έπρεπε να το υπολογίζουμε σε περίπου 1000 δολάρια το κιλό σε τιμές χονδρικής ή περίπου 3000 δολάρια το κιλό σε τιμές λιανικής».

«Εάν λοιπόν το συγκρίνουμε με το διακοσμητικό και «τύπου-κάνναβης» χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο πωλείται στα αμερικανικά πολυκαταστήματα, το χριστουγεννιάτικο πραγματικό κανναβό-δεντρο είναι φτηνότερο, αφού το δέντρο της φωτογραφίας πωλείται στο Wall Mart και την Amazon προς 249 δολάρια».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθεί διαφήμιση της The Seed Bank από την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε σπόρους κάνναβης και να τους διατηρήσετε για λόγους συλλεκτικούς. Έπειτα, μπορείτε να περιμένετε… μερικά Χριστούγεννα μέχρι να επιτραπεί η καλλιέργεια και στη χώρα μας, και τότε να φυτέψετε το δικό σας δέντρο για να το στολίσετε τις γιορτές.

.