Γιορτινό στεφάνι με φύλλα και άνθη κάνναβης

Σύμφωνα με το έθιμο τέτοιες ημέρες γιορτινές κρεμάμε σε τοίχους και εξώπορτες πλεξούδες από σκόρδα πάνω στις οποίες καρφώνουμε μοσχοκάρφια, δηλαδή γαρυφαλλάκια για να διώξουμε την κακογλωσσιά που «καρφώνει» την ευτυχία του σπιτιού μας.
 .
Το στεφάνι από έλατο στην εξώπορτα, διακοσμημένο με χριστουγεννιάτικα στολίδια, εκτός από το καλωσόρισμα στους καλεσμένους φέρνει τύχη στο σπίτι. Βασική βέβαια, σύμφωνα με το έθιμο, είναι η ύπαρξη του σκόρδου στο δέσιμο του στεφανιού μιας και αυτό προφυλάσσει από το κακό μάτι.
.
Είναι όμως θέμα του πόσο προληπτικός μπορεί να είναι κανείς ή πόσο πιστός στα έθιμα. Αν λοιπόν είστε λάτρης του φυτού, και «εναλλακτικός» σε σχέση με τα έθιμα, μπορείτε κάλλιστα να φτιάξετε ένα στεφάνι κανναβουριάς.
.
Αν μάλιστα είστε χαλαρός και δεν αντιμετωπίζετε δυσκολίες οικονομικές μπορείτε και να παραγγείλετε το στεφάνι της φωτογραφίας από τον οίκο Henry’s
.
Θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω,  300 ευρώ τιμάται, εάν όμως φοβάστε ότι το 2018 θα είναι μια ζόρικη χρονιά, μπορείτε να το μαδάτε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να ξεχνάτε πόνους, άγχη και φαρμάκια.

.