H αρχαία κατάρα της πριγκίπισσας με τα τατού και την κάνναβη

Η Κόρη, ηλικίας 2500 ετών, θα μπορούσε να είναι η αγαπημένη του συνομήλικού της μακρυμάλλη και γαλανομάτη Καυκασιανού σαμάνου που έχει καταγραφεί ως ο αρχαιότερος χρήστης κάνναβης.

«Η Κόρη με τα Τατού και την Κάνναβη» στον έναν της ώμο φέρει έντονα και καλοδιατηρημένα τατουάζ που θυμίζουν αυτά της δικής μας εποχής, ενώ στον τάφο της ανακαλύφθηκε και μικρή ποσότητα κάνναβης.  Συνοδεύεται όμως και από το θρύλο μιας κατάρας: σύμφωνα με αυτήν εάν η Κόρη δεν επιστρέψει στον τάφο της, μεγάλο κακό θα βρει όσους την εμποδίζουν να ησυχάσει.
 .
Ο δυόμιση χιλιάδων ετών σκελετός της «Κόρης» ανακαλύφθηκε θαμμένος εν μέσω έξι αλόγων το 1993 στην οροσειρά Αλτάι στην Ανατολική-Κεντρική Ασία, στο σημείο όπου συναντώνται η Ρωσία, η Κίνα, η Μογγολία και το Καζακστάν, εκεί όπου πηγάζουν οι ποταμοί Ιρτίς και Ομπ.
 .
Η μούμια είναι εξαιρετικά καλοδιατηρημένη και η ομάδα των Ρώσων επιστημόνων που τη μελέτησε βρήκε το δέρμα της κατάστικτο από αρχαία τατουάζ που απεικονίζουν ζώα. Μάλιστα… για παρέα της στον τάφο είχε για λόγους αδιευκρίνιστους μια μικρή ποσότητα κάνναβης.
.

 

Το τοπικό συμβούλιο της περιοχής Altay που βρίσκεται στα σύνορα Καζακστάν, Μογγολίας και Κίνας, εξέφρασε έντονα την πεποίθηση ότι «η κόρη της κάνναβης και των τατού», οφείλει άμεσα να επιστρέψει στον τάφο της μιας και όσο παραμένει άταφη μεγάλη κατάρα -και φυσικές καταστροφές- χτυπούν την περιοχή.

Με τα επιχειρήματα μάλιστα αυτά οι κάτοικοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη αιτούμενοι την άμεση (επανα)ταφή της, χωρίς όμως να το πετύχουν μιας και η απόφαση του δικαστηρίου δεν τους δικαίωσε.

Έτσι, η Κόρη θα εκτεθεί σύντομα στο Μουσείο της Δημοκρατίας του Αλτάι, μισό χιλιόμετρο μακριά από τον τόπο ταφής της.

Η αφρόκρεμα των επιστημόνων, οι οποίοι εκτός των άλλων έχουν ασχοληθεί και με την ταρίχευση της σωρού του Λένιν, συνεχίζουν τα τεστ DNA στη μούμια και μιλούν για μια κατά πάσα πιθανότητα πριγκίπισσα των Σκύθων, του λαού που ο μύθος θέλει να κατάγονται από αυτόν οι θρυλικές Αμαζόνες.

Οι Σκύθες ήταν πολεμιστές και κυνηγοί, πράγμα που εξηγεί μεν τα τατού στον ώμο της, προφανώς όμως δε σχετίζεται με την ύπαρξη της κάνναβης, ανακάλυψη για την οποία δεν έχει ακόμη υπάρξει επίσημη επιστημονική ανακοίνωση.

«Πρόκειται», δηλώνουν οι αρχαιολόγοι, «για μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του 20ου αιώνα» μιας και η Κόρη είναι τόσο καλά διατηρημένη ώστε η εξέταση και η ανάλυσή της προσφέρουν σπάνια στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας. Ή τουλάχιστον όσα από αυτά δεν μπορούν με ευκολία επί των ημερών μας να γίνουν κατανοητά…

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

RT: Curse to hold? 2,500yo Altay Princess will not be reburied, local judge rules

RT: The Thing: Melting Siberian permafrost reveals terrifying creatures