Κανναβοτουρισμός, η νέα μόδα στην Καλιφόρνια

Αναμένοντας την πλήρη νομιμοποίηση της κάνναβης και για ευφορικούς σκοπούς που επισήμως ξεκινάει την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου στην Αμερικανική Πολιτεία, νέα πακέτα τουριστικών περιηγήσεων έχουν κάνει ήδη την εμφάνισής τους.

Ένα από αυτά είναι και εκείνο του ειδικευμένου στον «κανναβοτουρισμό» ταξιδιωτικού γραφείου Cannabis Tours.

Σε αυτό, και αφού πρώτα οι επίδοξοι περιηγητές καταβάλουν το αντίτιμο των 100 δολαρίων, μπορούν να απολαύσουν μια περιήγηση στην πόλη και να επιδοθούν σε γευσιγνωστικά τεστ που περιλαμβάνουν δοκιμές τόσο του κρασιού όσο και των ποικιλιών κάνναβης της περιοχής.

Παρακολουθώντας το διαφημιστικό βίντεο του ταξιδιωτικού γραφείου και τις βόλτες με το «κανναβο-λεωφορείο», μπορεί κανείς να δει τόσο χαμογελαστά πρόσωπα ώστε να μπει σε πειρασμό.

Σύμφωνα με τον Guardian, για την ώρα είναι αναγκαία η επίδειξη της κάρτα ασθενούς που χρειάζεται ιατρική κάνναβη για «να κάνει τη βόλτα», απ’ το 2018 όμως δε θα χρειάζεται να είσαι καν κάτοικος της Πολιτείας για κάτι ανάλογο, οπότε τα έσοδα από τον κανναβοτουρισμό αναμένεται «να ανεβάσουν» τη σχετική αγορά  και την οικονομία εν γένει.