Τι πιστεύει για την κάνναβη η Τερέζα Μέι;

Τα Αγγλικά Μέσα Ενημέρωσης δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν την ελαφρά αδυναμία της Πρωθυπουργού τους να αντιληφθεί το θέμα της κάνναβης.

Oι απαντήσεις της κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε μέσω facebook στο ITV στα μέσα του προηγούμενου μήνα, σχολιάστηκαν με όχι και τόσο ευμενή σχόλια.

Και η αλήθεια είναι ότι δε θυμίζουν ούτε άνθρωπο πολύ διαβασμένο γύρω από το θέμα, αλλά ούτε άνθρωπο ιδιαίτερα ανοιχτόμυαλο.

Η άγνοια της Πρωθυπουργού να αρθρώσει έναν σοβαρό, αν μη τι άλλο λόγο, οδήγησε αρκετά Μέσα να μιλούν για «πρωτόγονες απόψεις».

Παρακάτω μερικές από τις “ατάκες” της κ. Μέι στην εν λόγω συνέντευξη την οποία μπορεί κανείς να καμαρώσει και στο βίντεο. Σε αυτήν η Αγγλίδα Πρωθυπουργός δείχνει να αγνοεί την ύπαρξη χιλιάδων ερευνών γύρω από τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης, ακόμη και τους λόγους που έχουν οδηγήσει παραπάνω από τη μισή Αμερικανική επικράτεια να την έχει νομιμοποιήσει. Δεν είναι όμως μόνο η άγνοια των επιστημονικών ερευνών, αλλά και η λογική και η επιχειρηματολογία της η οποία όπως και να το κάνεις έχει μια ελαφρά οσμή ναφθαλίνης.

“Έχουν προφανώς υπάρξει κάποιες έρευνες για τη χρήση της κάνναβης και των παραγώγων της για ιατρική χρήση”

“Ο λόγος για τον οποίο δεν πιστεύω ότι πρέπει να νομιμοποιηθεί η κάνναβη είναι λόγω του αντίκτυπου που έχει σε τόσο πολλούς ανθρώπους… Μπορεί να οδηγήσει πολλούς σε χρήση σκληρότερων ναρκωτικών”.

“Αυτό που βλέπουμε είναι η χρήση της κάνναβης σε φόρμες που είναι πιο δυνατές απ’ ότι παλιότερα. Πιστεύω μπορεί να έχει πραγματική επίδραση στην ψυχική υγεία πολλών ανθρώπων”

“Η χρήση κάνναβης έχει επίδραση στις οικογένειες…”…
.