Το Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι Της Κάνναβης

Ενώ και στην Ελλάδα εγκρίθηκε από πέρισυ η οικοδομική άδεια για το πρώτο σπίτι που θα κατασκευαστεί από κάνναβη, στην Αμερική η κατασκευή σπιτιών από δομικά υλικά που προέρχονται από το φυτό είναι εδώ και χρόνια ιδιαίτερα διαδεδομένη.

Μπορεί αν θέλει κανείς να κατασκευάσει ένα ολόκληρο σπίτι με μοναδικό δομικό υλικό την κάνναβη το αποτέλεσμα να θυμίζει λίγο το μικρό σπίτι στο λιβάδι από το ομώνυμο σήριαλ, εάν όμως η κάνναβη αναμιχθεί με ασβέστη προκύπτει εκλεκτής μορφής σκυρόδεμα με ιδιαίτερες μονωτικές και οικολογικές ιδιότητες.

Σπίτι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από κάνναβη -εκτός των κουφωμάτων- υπό την επίβλεψη του ιδιοκτήτη της αμερικανικής εταιρείας Tiny Hemp Houses

Στο Ντένβερ της Αμερικής ο κ. John Patterson έχει ήδη δημιουργήσει τη δική του εταιρεία που ειδικεύεται στις κατασκευές του είδους γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Η εταιρεία του ονομάζεται Tiny Hemp Houses (σα να λέμε «μικρά σπίτια από κάνναβη») και εκτός των άλλων παραδίδει σεμινάρια σε επίδοξους οικολόγους χρήστες οικοδομικών υλικών κάνναβης και κατασκευαστές.

O John Patterson κατά τη διάρκεια σεμιναρίου στο οποίο διδάσκει ενδιαφερόμενους για τον τρόπο με τον οποίο κανεις μπορεί να χτίσει χρησιμοποιώντας κάνναβη

Η αμερικανική National Hemp Association, καθώς και η International Hemp Building  διαθέτoυν πλήθος στοιχείων, ερευνών, αλλά  και συμβουλών που σχετίζονται με το θέμα και η κάνναβη δείχνει ολοένα να κερδίζει έδαφος σε σχέση με τα υπόλοιπα εν δυνάμει οικοδομικά υλικά τόσο λόγω κόστους όσο και λόγω θερμομονωτικής απόδοσης.

Στην Ελλάδα με το θέμα ασχολείται ενεργά η KoινΣΕπ Καννάβιο της οποία μέλος είναι και ο κ.  Σεραφείμ Κανδύλας ο οποίος δημιουργεί στα Χανιά το δικό του σπίτι από κάνναβη..

Το χωράφι του Σεραφείμ Κανδύλα στον Κουφό Χανίων, ένα από τα πρώτα νόμιμα μετά από δεκαετίες χωράφια που έχουν σπαρεί με κάνναβη. Εδώ αναμένουμε να χτιστεί και το πρώτο σπίτι από κάνναβη μιας και ο κ. Κανδύλας έχει εκδόσει νόμιμη οικοδομική άδεια από το 2016.

 

Σπίτι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από κάνναβη της αμερικανικής εταιρείας Tiny Hemp Houses

 

Μακέτες σπιτιών που χρησιμοποιούν ως βασικό δομικό υλικό την κάνναβη της εταιρείας Hemphasis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα

The Cannabist / You can build your own tiny hemp home, he’ll show you how

Hania News   / Το πρώτο κανναβόσπιτο στην Ελλάδα θα χτιστεί στον Κουφό Χανίων!

Tiny Hemp House / H ιστοσελίδα της αμερικανικής εταιρείας που ειδικεύεται στην κατασκευή σπιτιών κάνναβης

International Hemp Building Org  / H ιστοσελίδα του αμερικανικού οργανισμού οικοδομικών κατασκευών κάνναβης

National Hemp Association  / H ιστοσελίδα του αμερικανικού οργανισμού κάνναβης

KoινΣΕπ Καννάβιο