3 & 4 Ιουνίου το California Cannabis Cup 2017

Στις 3 και 4 Ιουνίου πραγματοποιείται στην Καλιφόρνια το Cannabis Cup που εφέτος αναμένεται να αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της κάνναβης.

To Cannabis Cup είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ κάνναβης του πλανήτη και πλέον ένας διεθνής θεσμός που συνδέεται τόσο με το αντιαπαγορευτικό κίνημα της ψυχαγωγικής χρήσης του φυτού όσο και της φαρμακευτικής του χρήσης.

Ξεκίνησε το 1988 από τον Steven Hager, και το περιοδικό High Times και παραδοσιακά πραγματοποιούνταν κάθε Νοέμβριο στο Άμστερνταμ. Αυτά βέβαια μέχρι το 2010 οπότε και το Φεστιβάλ ξεκίνησε να πραγματοποιείται και στην Αμερική σε Πολιτείες και πόλεις όπως η Καλιφόρνια, το Ντένβερ, το Μίσιγκαν και το Σιάτλ.

Το Φεστιβάλ, σύμφωνα με τους διοργανωτές του, αποτελεί εκτός των άλλων μια αφορμή να εορταστεί η άρση της απαγόρευσης της χρήσης της κάνναβης για ευφορικούς σκοπούς στις Πολιτείες της Αμερικής όπου έχει αλλάξει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Διαφημιστική ταμπέλα στους δρόμους της Καλιφόρνια για το επερχόμενο φεστιβάλ.

Όπου μάλιστα δεν έχει αρθεί η σχετική απαγόρευση της ψυχαγωγικής κάνναβης, αλλά μόνο της φαρμακευτικής, πραγματοποιείται το High Times Medical Cannabis Cup.

Σε λίγες ημέρες λοιπόν στην Καλιφόρνια θα εμφανιστούν μουσικοί και συγκροτήματα σαν τους 311 , The Wailers και Fortunate Youth.

Tο Φεστιβάλ όμως εκτός της διασκέδασης έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα μιας και ειδική επιτροπή κριτών βαθμολογεί ποικιλίες κάνναβης αναδεικνύοντας την καλύτερη της χρονιάς και προσφέροντας την ανάλογη “κούπα”.
Υπάρχουν επίσης βραβεία για την καλύτερη ποικιλία κάνναβης σατίβα και την καλύτερη ποικιλία κάνναβης ίντικα, αλλά και για το καλύτερο νέο προϊόν από κάνναβη.

Περισσότερες πληροφορίες (και εισιτήρια εάν αισθάνεστε ότι θα τα καταφέρετε οικονομικά…) μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Φωτογραφία από το Cannabis Cup του Σιάτλ το 2013.

Επιλαχούσες για το Αμερικανικό Βραβείο Εμφάνισης Κάνναβης 2016