4 χιλιάδες δέντρα κάνναβης ανακαλύφθηκαν σε πυρηνικό καταφύγιο…

Θα μπορούσε άραγε η κάνναβη να αποβεί χρήσιμη σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής; Με την απορία αυτή ξύπνησαν την περασμένη Πέμπτη οι κάτοικοι του Wiltshire.

Μια από τις μεγαλύτερες καλλιέργειες κάνναβης και σίγουρα μια από τις πλέον περίεργες ανακάλυψε στην πόλη αυτή η αγγλική αστυνομία όταν έκανε έφοδο στο παλιό πυρηνικό καταφύγιο της πόλης.

4.000 δέντρα κάνναβης κατασχέθηκαν κατά την επιχείρηση και 3 άνδρες συνελήφθησαν ως υπαίτιοι της καλλιέργειας των φυτών που κατά την αστυνομία θα απέφερε 2 εκατομμύρια λίρες το χρόνο.

Το καταφύγιο είχε κατασκευαστεί το 1980 και προορίζονταν να φιλοξενήσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στην περίπτωση μιας πυρηνικής επίθεσης του αντίπαλου στρατοπέδου, που εκείνη την εποχή ήταν ακόμη η Σοβιετική Ένωση και το καλούμενο “Ανατολικό Μπλοκ”.

Πίσω από τις τεράστιες και βαριές, ειδικά μονωμένες πόρτες του καταφυγίου, τα φυτά μεγάλωναν ανενόχλητα από τα επικίνδυνα βλέμματα με τη βοήθεια τεχνητού φωτισμού του οποίου ο εξοπλισμός, κατά την αστυνομία, κόστισε περισσότερες από 140 χιλιάδες λίρες.

Το δε ρεύμα προέρχονταν από ρευματοκλοπή της οποίας η αξία υπολογίζεται σε 250 χιλιάδες λίρες.

Η αστυνομία δήλωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κάνναβης που βρέθηκε ποτέ στην πόλη, αλλά και την μεγαλύτερη που κατασχέθηκε στα χρονικά της ιστορίας της Βορειοανατολικής Αγγλίας.

Σε κανένα σχόλιο δεν προέβησαν η Αρχές της πόλης για το μάταιο των φόβων μιας ολόκληρης γενιάς Άγγλων που έζησε άδικα επί δεκαετίες υπό το βάρος του επερχόμενου πυρηνικού ολέθρου.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

The Guardian: Three men admit converting nuclear bunker into huge cannabis factory

The Telegraph: Three men who grew cannabis worth millions of pounds plead guilty to running drug factory in nuclear bunker