43.520 πολίτες υπέγραψαν από το 2016 υπέρ της αποποινικοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης

Η 5 Μαΐου του 2016 υπήρξε ένα ορόσημο για την αποποινικοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Εκείνη την ημέρα κατατέθηκαν στον Υπουργό Υγείας οι 43.250 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από πολίτες που επιθυμούν την αποποινικοποίηση της κάνναβης ως φαρμάκου.

Οι περισσότερες από τις χιλιάδες αυτές υπογραφές συγκεντρώθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Avaaz το πλήρες υπόμνημα/αίτημα μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Υπογράφονταν από τους

  • Σύλλογος “Ασθενείς υπέρ της Φαρμακευτικής Χρήσης Κάνναβης”
  • Σύλλογος “ΚΙΝΕΙΚΑΝ το Ίαμα”
  • Ένωση πολιτών “ΜΑΜΑΚΑ- ΜΑΜΑδες για την ΚΑνναβη”
  • «ΕΛΕΥθεριακός ΣΥΝνδεσμος Απεξάρτησης»
  • Δίκτυο Ηλιόσποροι

Ακολούθησε σχετική προτροπή/έκκληση και της Τζάκι Πόιτρας που έχει δημιουργήσει στο facebook την κλειστή ομάδα «Η Φαρμακευτική Κάνναβη για το παιδί, την οικογένεια, τον άνθρωπό μας» και τον Σύλλογο ΜΑΜΑΚΑ- ΜΑΜΑδες για την ΚΑνναβη.

Η κ. Πόιτρας δημοσίευσε εκείνη την ημέρα το παρακάτω κείμενο στη σελίδα της ομάδας στο facebook κάνοντας πολλούς από τους ασθενείς να ελπίζουν πλέον για μια σύντομη και αξιοπρεπή λύση του προβλήματος:

«Από την σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. Πήγε πολύ καλά η συνάντηση- σε θερμό κλίμα και με έναν υπουργό ο οποίος ήταν προσεκτικός και σαφής στα λόγια του αλλά ταυτόχρονα μας έδωσε να καταλάβουμε ότι είναι παρμένη πολιτική απόφαση. Μας είπε ότι το πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργό θέλει να λύσουμε το πρόβλημα. Οπότε…next meeting? Με τον Τσίπρα…θα σας ενημερώσουμε όταν κλειστεί.

Δηλώσεις υπουργού:

“Έχουμε ξεκινήσει ήδη συνεργασία με τον ΕΟΦ ώστε να διασφαλιστεί άμεσα η πρόσβαση των ασθενών στην Ελλάδα στα φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν ελεύθερα σε άλλες χώρες της ΕΕ”

“Με βάση την επιστημονική τεκμηρίωση για τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης, το υπουργείο θα προβεί σε διαδικασίες – σε συνεργασία με των ΕΟΦ και με τον απαραίτητο διυπουργικό συντονισμό- ώστε να ξεκινήσει ο σχεδιασμός ενός προγράμματος για την ιατρική χρήση της κάνναβης με προτεραιότητα τους ασθενείς.”

Στη φωτογραφία από τη συνάντηση με τον Υπουργό οι Γιώργης Οικονομόπουλος, Κωσταντίνος Σύρος και Τζάκι Πόιτρας.

Kι ένα ακόμη ψήφισμα από το 2015 με χιλιάδες υπογραφές

Ένα ακόμη ψήφισμα είχε συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές το 2015 με πρωτοβουλία τότε της Κίνησης Νόμιμης Εφαρμογής Ιατρικής Cannabis το ‘’Ίαμα’’ . Περισσότερα για την προσπάθεια αυτή που συγκέντρωσε 4820 υπογραφές και άνοιξε (για άλλη μια φορά) τη συζήτηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

15/10/2017

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα