Άδεια εγκατάστασης εργοστασίου παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης για την GCC PHARMA Α.Ε

Μια ακόμη εταιρεία ετοιμάζεται να καλλιεργήσει φαρμακευτική κάνναβη στη χώρα μας, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν περάσει ήδη με επιτυχία στο πρώτο στάδιο αδειοδότησης σε 26.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου της GCC Pharma

Διαβάστε επίσης: 25 οι άδειες φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, ποιές είναι οι εταιρείες 

ΤΟΡΟΝΤΟ και ΑΘΗΝΑ,

Ελλάδα, 22 Ιουλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η GCC PHARMA Α.Ε ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Η εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης, ΓΚΛΟΜΠΑΛ ΚΑΝΝΑΒΙΣ ΚΟΡΠΟΡΕΙΣΟΝ («GCC» ή η «Εταιρεία») και ο εταίρος της, SLANG Worldwide Inc. (CNSX: SLANG), (Frankfurt: 84S), («SLANG»)

βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν

ότι η GCC Pharma S.A. («GCC Pharma») -καθ’ολοκληρία θυγατρική της GCC- έλαβε άδεια εγκατάστασης από την ελληνική κυβέρνηση για παραγωγή, μεταποίηση και επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης.

Στελεχωμένη με επιφανείς ειδικούς στη βιομηχανία της κάνναβης και με την υποστήριξη ορισμένων από τους πλέον επιτυχημένους πρωτοπόρους στον τομέα αυτόν, η GCC είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που έλαβαν ολοκληρωμένη άδεια καλλιέργειας, επεξεργασίας και μεταποίησης στην Ελλάδα. Με τις καταλληλότερες στρατηγικές σχέσεις συνεργασίας, την ηγετική ικανότητα και την ευρεία τεχνογνωσία στη γενετική, καλλιέργεια, εκχύλιση, παρασκευή και δημιουργία εμπορικού σήματος, η GCC πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να καταστεί ηγέτιδα δύναμη στην ευρωπαϊκή αγορά κάνναβης.

«Εκφράζουμε τη μεγάλη μας ικανοποίηση για το γεγονός ότι αποτελούμε έναν από τους πρώτους κατόχους άδειας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Η Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί ένα στρατηγικό σημείο εισόδου στην ταχέως αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή επικράτεια, της οποίας ο πληθυσμός ξεπερνάει τα 740 εκατομμύρια κατοίκους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δειθνείς μας σχέσεις, η εμπειρία και η τεχνογνωσία μας θα καθιερώσουν τη GCC ως ηγέτη στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της GCC.

«Η προσθήκη της GCC στο εταιρικό δίκτυο της SLANG αποτελεί σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης του ομίλου», αναφέρει ο κ. Peter Miller, διευθύνων σύμβουλος της SLANG και συνεχίζει: «Αυτή η συνεργασία συμβάλλει στη διάδοση των εμπορικών σημάτων μας σε νέες αγορές στρατηγικής σημασίας, προωθώντας, παράλληλα, το αναπτυξιακό μοντέλο, capital-light, που έχει βελτιστοποιήσει η SLANG στις Η.Π.Α.».

Η GCC Pharma εξασφάλισε άδεια για εγκατάσταση εργοστασίου φαρμακευτικής κάνναβης νοτιοδυτικά της πόλης Χαλκίδα. Η ιδιοκτησία –έκτασης 11.360 τετραγωνικών μέτρων– βρίσκεται σε απόσταση 90 λεπτών από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σε μία προϋπάρχουσα Βιομηχανική Περιοχή με εξαιρετικές υποδομές και προϋποθέσεις που καθιστούν δυνατή μία μελλοντική επέκταση. Η GCC έχει υποβάλει εμπεριστατωμένο σχεδιασμό για τη δημιουργία υψίστης ποιότητας θερμοκηπίων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας και εκχύλισης, οι οποίες θα λειτουργούν βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών ορθής πρακτικής παραγωγής (ΟΠΠ).

Η SLANG συνεργάστηκε στενά με τη GCC κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και έχει συμβάλει ενεργά στο σχεδιασμό και το περιεχόμενο αυτής. Σε αντάλλαγμα για τη συνεχή και εξειδικευμένη στήριξη της SLANG, έχει χορηγηθεί στην τελευταία το 20% των συμφερόντων της GCC.

Η Ελλάδα έχει ένα πληθυσμό που ανέρχεται στους 10,7 εκατομμύρια κατοίκους με ετήσιες δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της τάξεως των 14,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η αγορά κάνναβης στη χώρα αναμένεται να φτάσει τα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2028 (Πηγή: Prohibition Partners, The European Cannabis Report, 4th Edition, January 2019). Η χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης νομιμοποιήθηκε στη χώρα τον Ιούνιο του 2017. Το Μάρτιο του 2018, το νομοθετικό σώμα ενέκρινε το νόμο για την καλλιέργεια και την επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Με το ιδανικό της κλίμα και τις γνώσεις πάνω στον αγροτικό τομέα, η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αποτελέσει ένα βασικό προμηθευτή προϊόντων κάνναβης στην Ευρώπη.

 Ο όμιλος PowerOne Capital Group, μεταξύ άλλων στρατηγικών εταίρων, έχει συνεργαστεί στενά με τη GCC από την ίδρυσή της.