Αυξάνονται οι έρευνες σχετικά με την κάνναβη και τον κοροναϊό || Στη μάχη και Ισραηλινοί επιστήμονες

Όπως αναφέρει το You May Say magazine, στη μάχη ενάντια στον κοροναϊό μετέχει ολοένα και πιο ενεργά και η επιστημονική κοινότητα των ερευνητών που ειδικεύονται στην κάνναβη.

Μετά το Καναδικό Πανεπιστήμιο Lethbridge, που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες, στα τέλη του Απριλίου του 2020, τα ελπιδοφόρα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών του για την πιθανή συμβολή του φυτού και των παραγώγων του κανναβινοειδών στην αντιμετώπιση του νέου ιού, η Ισραηλινή εταιρεία CannaSoul ανακοίνωσε και αυτή ότι προχωράει σε σχετικές μελέτες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του διευθυντή της εταιρείας ερευνητή καθηγητή Dedi Meiri βασικού συνεργάτη του Israel Institute of Technology “δημιουργήθηκε ένα νέο ερευνητικό εργαστήριο για τον κοροναϊό και προωθούμε ήδη τη διεξαγωγή δύο σχετικών μελετών».

«Η μια μελέτη μας ανιχνεύει τη λειτουργία των μορίων του φυτού που σχετίζονται με την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος και στοχεύει στην εύρεση θεραπείας που θα γίνεται σε συνδυασμό με τη χορήγηση στεροειδών φαρμάκων. Η άλλη μας έρευνα σχετίζεται με τη δράση της κάνναβης στον υποδοχέα ACE2  μέσω του οποίου εξαπλώνεται ο ιός στον ανθρώπινο οργανισμό και στοχεύει στην ανακάλυψη μεθόδων απόκρουσης της εισβολής του ιού».

Οι έρευνες των Ισραηλινών επιστημόνων ενισχύονται από τα ερευνητικά εργαστήρια μιας ακόμη εταιρείας της χώρας, της Eybna  η οποία μελετά εδώ και καιρό στη δράση του μοναδικού συνδυασμού τερπενοειδών της κάνναβης στην αντιμετώπιση ιών όπως του προγενέστερου SARS και έχει, μετά από in vitro και in vivo δοκιμές, κωδικοποιήσει την αποτελεσματικότητά τους.

Η δεύτερη αυτή μελέτη των Ισραηλινών κινείται στα ίδια ερευνητικά χωρικά ύδατα με εκείνην των Καναδών επιστημόνων του Πανεπιστημίου Lethbridge που παρουσίασαν σειρά δεδομένων σύμφωνα με τα οποία συστατικά του φυτού της κάνναβης συμβάλουν αποτελεσματικά στην αναστολή της εισβολής του Covid19 στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι Καναδοί βέβαια, δε δείχνουν επικεντρωμένοι στη δράση των τερπενοειδών του φυτού αλλά στα αντιφλεγμονώδη εκχυλίσματα κάνναβης υψηλής περιεκτικότητας σε Κανναβιδιόλη-CBD που μπορούν να ρυθμίσουν τη δράση του υποδοχέα ACE2 μειώνοντας την εξάπλωση του ιού στο στόμα, τους πνεύμονες και τα εντερικά κύτταρα.

Έτσι, πιθανότατα πλέον, η έρευνα σχετικά με τις ιαματικές δράσεις του φυτού που αυξάνεται εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, θα προσφέρει αξιοποιήσιμα εργαλεία και στη μάχη ενάντια και στον νέο ιό.

Περισσότερα για τα τερπενοειδή του φυτού και τη δράση τους μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο Φαρμακευτική Κάνναβη – Οδηγός Χρήσης (ελεύθερο για download εδώ και έντυπο εδώ).

Περισσότερα για τις Καναδικές έρευνες σχετικά με την κάνναβη και τον κοροναϊό εδώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη χρησιμοποιείτε σκευάσματα χωρίς την έγκριση του ιατρού ή του φαρμακοποιού σας.