Αυτή την Κυριακή η εκδήλωση της ομάδας Αυτισμός & Κανναβιδιόλη

Στην εκδήλωση έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει συμμετοχή ως ομιλητές οι Στέλιος Γιαννακόδημος (Νευρολόγος-Επιληπτολόγος), Ανδρέας Παπαθεοδώρου (Νευρολόγος) και ο ψυχίατρος, και επιστημονικός συνεργάτης του Cannabis News, Γιώργης Οικονομόπουλος.

Πρόκειται για τη δεύτερη εκδήλωση της ομάδας «Αυτισμός και κανναβιδιόλη – επιληψίες και νευρολογικές παθήσεις παιδιών» με θέμα τη φαρμακευτική κάνναβη όπου ιατροί, γονείς παιδιών με αυτισμό, επιληψία, νευρολογικές παθήσεις αλλά και ασθενείς, θα μιλήσουν ανοιχτά για τη χρήση της κάνναβης και τα  αποτελέσματά της. Καλεσμένος στην εκδήλωση είναι και o Henry Vincenty, Πρόεδρος της εταιρείας Endoca, μιας από τις πρωτοπόρους εταιρείες στην παραγωγή και εμπορία λαδιών κανναβιδιόλης.

Συντονίστρια της εκδήλωσης είναι η κ. Κατερίνα Δημοχρόνη που διοργάνωσε και την πρώτη σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας τον Μάιο του  2017 οπότε και γονείς μίλησαν ανοικτά για το θέμα.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω βίντεο από την εκδήλωση εκείνη που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά σχετικά με το φάρμακο κάνναβη μιας και οι γονείς βρίσκονταν -και βρίσκονται ακόμη- κλεισμένοι σε γκρουπ του facebook ανταλλάσσοντας εμπειρίες και  προσπαθώντας να βοηθήσουν  τα παιδιά τους ενώ η κοινωνία συχνά αγνοεί παντελώς το πρόβλημά τους.

 

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Γονείς που δίνουν θεραπευτική κάνναβη στα παιδιά τους που πάσχουν από αυτισμό ή επιληψία μιλούν ανοιχτά για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Γονείς που χορηγούν κάνναβη στα παιδιά τους μίλησαν ανοιχτά για πρώτη φορά στην Ελλάδα