Ανδρέας Ξανθός: Για ιατρικούς και μόνο λόγους η κάνναβη [ηχητικό]

«Θα συνταγογραφούνται τα φάρμακα αυτά», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στο Ράδιο 9,84 του Ηρακλείου Κρήτης πριν λίγες ώρες. Και συμπλήρωσε «από τη στιγμή που θα υπάρξουν αιτήματα από εταιρείες για αδειοδότηση της κυκλοφορίας των σκευασμάτων στη χώρα, θα πάρουν τιμή κανονικά, όπως προβλέπεται για τα υπόλοιπα φάρμακα και θα υπάρξει στη συνέχεια δυνατότητα να συνταγογραφούνται και να αποζημιώνονται μέσω του ΕΟΠΥΥ. Αυτό θέλουμε να γίνει με ένα σοβαρό και συντεταγμένο τρόπο όπως τα υπόλοιπα φάρμακα».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Ξανθός παραπέμπει τους ασθενείς στη διαδικασία μέσω ΕΟΦ η οποία όπως λέει θα πρέπει να περιλαμβάνει και συνταγή γιατρού για το κάθε φάρμακο, χωρίς βέβαια για άλλη μια φορά να διευκρινίζει ποιοι είναι οι γιατροί και ποιάς ειδικότητας που θα μπορούσαν να συνταγογραφήσουν, ούτε όμως και να δίνει κάποια πιο αναλυτική πληροφορία για τη διαδικασία μέσω του ΕΟΦ.

Κατά τα άλλα, ο Υπουργός υπενθύμισε ότι αυστηρά σε ιατρικούς και μόνο λόγους, για βαριές ασθένειες οι οποίες υποχρεώνουν τη χώρα να εισάγει με ακριβό κόστος σκευάσματα που έχουν βάση της ινδική κάνναβη θα αφορά το νομοσχέδιο για την παραγωγή, την επεξεργασία και τη διάθεση σκευασμάτων κάνναβης που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Πηγή: Νέα Κρήτη

Διαβάστε Περισσότερα:

Η κάνναβη δεν έχει θεραπευτική δράση σε περιπτώσεις μικροπολιτικής πρεσβυωπίας