Αγγλία: εγκαινιάστηκε μονάδα βιοτεχνολογικής έρευνας φαρμακευτικής κάνναβης

Η εταιρεία MediPen, γνωστή από το vaporizer κάνναβης, εγκαινίασε την πρώτη βιοτεχνολογική της μονάδα που θα είναι αφοσιωμένη στην έρευνα για την φαρμακευτική κάνναβη.

Η μονάδα εκτός των άλλων ευελπιστεί να είναι και η πρώτη του κόσμου που θα προχωρήσει σε κλινικές δοκιμές φαρμάκων κάνναβης σε ανθρώπους.

Εκτός των άλλων τα εργαστήρια της MediPen θα είναι ανοικτά στους επιστήμονες και τις ερευνητικές ομάδες που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν για πειράματα σχετικά με τις θεραπευτικές επιδράσεις του φυτού, στερούνται όμως της σχετικής υλικοτεχνικής υποδομής ή έχουν ελλείψεις στον τομέα της τεχνογνωσίας.

1800 τετραγωνικά πόδια είναι η έκταση των υπερσύγχρονων εργαστηρίων των οποίων η ύπαρξη σηματοδοτεί την (ευρωπαϊκή θα λέγαμε προ Brexit) αγγλική απάντηση στην Ισραηλινή και Αμερικανική ηγεμονία στον τομέα της έρευνας των κανναβιννοειδών.

Τα πειράματα ξεκινούν με επίκεντρο την αξιοποίηση των κανναβινοειδών στην ανακούφιση των συμπτωμάτων των χημειοθεραπειών που γίνονται για τον καρκίνο αλλά και στην καταπολέμηση της ίδιας της ασθένειας μέσω φαρμάκων κάνναβης.

Πηγή / Διαβάστε Περισσότερα:

Independent: UK gets first publicly available dedicated cannabis research facility