Αγγλία: H πρώτη ιδιωτική κλινική που ειδικεύεται στην κάνναβη

Μια νέα ιδιωτική κλινική στο Manchester αποτελεί το πρώτο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο κάνναβης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τρεις περίπου μήνες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης τον Νοέμβριο του 2018 ότι οι Άγγλοι ιατροί μπορούν πλέον να συνταγογραφούν προϊόντα κάνναβης σε ασθενείς.

Οι ασθενείς της κλινικής που ονομάζεται The Beeches, θα πληρώνουν 200 αγγλικές λύρες για τα ραντεβού με τους γιατρούς και μεταξύ  600 και 700 λιρών το μήνα για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Independent και ο Guardian oι αποφάσεις σχετικά με τη συνταγογράφηση του φυτού, θα λαμβάνονται κατά περίπτωση και μόνο όταν οι ιατροί θα είναι πεπεισμένοι ότι τα συμβατικά φάρμακα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πάθηση.

Διευθυντής της κλινικής είναι ο καθηγητής Mike Barnes, ο οποίος πέρυσι βοήθησε στην εξασφάλιση της πρώτης άδειας χρήσης κάνναβης για τον ανήλικο πάσχοντα από επιληψία Alfie Dingley.

Ο Μπαρνς δήλωσε: «Αυτή η κλινική θα αποτελέσει μια σωτηρία για όσους έχουν βρει άλλες θεραπευτικές μεθόδους αναποτελεσματικές. Αυτή μας η κίνηση ευθυγραμμίζει το Ηνωμένο Βασίλειο με τις άλλες χώρες όσο αφορά στη διαχείριση του πόνου. Η ελπίδα είναι ότι με την πάροδο του χρόνου οι ασθενείς σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στο Μάντσεστερ θα έχουν πρόσβαση στην ανακούφιση που χρειάζονται».

Ο Δρ David McDowell, ο οποίος εργάζεται και αυτός στην κλινική, έχει ήδη συνταγογραφήσει φαρμακευτική κάνναβη στην 32χρονη φοιτήτρια Forzana Nasir από το νότιο Λονδίνο.

«Υποφέρει από το σύνδρομο Ehlers-Danlos, το οποίο της δημιουργεί έντονο πόνο, ναυτία και έμετο. Με τη χρήση της ιατρικής κάνναβης, η Nasir κατάφερε από τη λήψη 13 διαφορετικών φαρμάκων την ημέρα που χρειάζονταν πριν, τώρα να παίρνει μόνο τρία.

Διαβάστε Επίσης:

Από την 1η Νοεμβρίου τυπικά οι Βρετανοί ιατροί έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν φαρμακευτική κάνναβη. Οι εκστρατείες πίεσαν την κυβέρνηση, …