Αγγλία: συνταγογράφηση κάνναβης από την 1η Νοεμβρίου 2018

Οι Βρετανοί ιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν φαρμακευτική κάνναβη από την πρωτομηνιά του φετινού Νοέμβρη, σύμφωνα με την προχθεσινή ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών της χώρας  Σατζίντ Τζαβίντ.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την απάλειψη μιας τραγικής παραδοξολογίας μιας και η Αγγλία υπήρξε η χώρα που κατείχε το σκήπτρο της μεγαλύτερης μεγαλύτερη παραγωγού κάνναβης στον κόσμο ενώ ταυτόχρονα εντός των συνόρων της η χορήγηση κάνναβης σε ασθενείς ήταν απαγορευμένη. 

Ένα δύσοσμο παρασκήνιο διαπλοκής μεταξύ πολιτικών προσώπων και πολυεθνικών εταιρειών παραγωγής φαρμάκου βγήκε στο προσκήνιο όταν πριν λίγους μήνες ο 12χρονος Μπίλλι Κόλτνγουελ που πάσχει από αυτισμό με σοβαρές επιληπτικές κρίσεις στερήθηκε τα φάρμακα κάνναβης που είχε ανάγκη.

Οι αρμόδιες Αρχές έχουν σπεύσει να δηλώσουν ότι η η νέα κατάσταση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως νομιμοποίηση και της ευφορικής χρήσης της κάνναβης, αν και η αστυνομία της χώρας έχει ήδη άτυπα αποποινικοποιήσει το φυτό.

Για την ώρα πάντως στη χώρα ισχύει το ρητό «κάθε αρχή και δύσκολη» μιας και όπως αναφέρει ο New Scientist «πολλοί εργαζόμενοι του τομέα της Υγείας στην Αγγλία είναι ακόμη ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι στη χρήση της κάνναβης ως φάρμακο».

Το video από το ρεπορτάζ του BBC για τις Αγγλικές Λέσχες Κάνναβης που λειτουργούν με την ευλογία της Αστυνομίας

.

Πηγές / Διαβάστε Επίσης:

Μα τι συμβαίνει τελικά με την κάνναβη στην Αγγλία;

Αγγλία: Λέσχες κάνναβης “με την υποστήριξη της αστυνομίας” || Βίντεο

Πως από την  απαράδεκτη ταλαιπωρία την οποία υπέστη ο 12χρονος Billy Caldwellφτάσαμε στους νέους Αγγλικούς νόμους

Γιατί στη Βρετανία, τη μεγαλύτερη νόμιμη παραγωγό κάνναβης στον πλανήτη, η ιατρική χρήση του φυτού παρέμενε απαγορευμένη

New York Times: U.K. to Allow Prescriptions for Medicinal Marijuana From Nov. 1