Απορρίφθηκε από την Εισαγγελία η πρώτη αίτηση ασθενή για αυτοκαλλιέργεια κάνναβης στην Ελλάδα

Πριν λίγες ημέρες, όπως είχαμε δημοσιεύσει, κατατέθηκε η πρώτη αίτηση αυτοκαλλιέργειας κάνναβης στην Ελλάδα από ασθενή που έχει ανάγκη το φυτό ως φάρμακο απαραίτητο για την αντιμετώπιση της ασθένειάς του. H αίτηση αυτή κατατέθηκε στην Κέρκυρα, ενώ πριν λίγες ημέρες κατατέθηκε ανάλογη αίτηση και στα Ιωάννινα.

Δεν άργησε λοιπόν να ακολουθήσει και η πρώτη σχετική απάντηση από την Εισαγγελία Ιωαννίνων: «Απορρίπτεται ως μη νόμιμη».

«Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες περιοχές, πάντως στα Γιάννενα είναι και ευγενέστατοι και ταχύτατοι στην Εισαγγελία. Τη Δευτέρα έκανα την αίτηση και δεν το πίστευα όταν μου είπανε πως μέχρι την Παρασκευή θα είχα απάντηση. Όντως ταχύτατη η Εισαγγελία απέρριψε το αίτημά μου ως μη νόμιμο.

Τώρα κατά πόσο είναι και ηθικό να μου στερούνε τα φάρμακά μου κατά παράβαση της Χάρτας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει υπογράψει και η χώρα μας, ειναι ψιλά γράμματα» λέει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης.

Σημειώνουμε ότι ο κ. Μιχαλίδης έχει λευκό ποινικό μητρώο και το αίτημά του συνοδεύονταν από αποδεικτικό της ασθένειάς του και πιστοποίηση του 80% της αναπηρίας του από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντησή του όταν για λόγους δεοντολογίας επικοινωνήσαμε μαζί του ρωτώντας τον εάν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του:

«Δεν έχω κανένα λόγο να ντρέπομαι. Όλα στο φως, η ασθένεια μου, το ποιόν και το ήθος μου.

Και μόνο η σκέψη πως έστω και ένας θα βοηθηθεί απο τις εμπειρίες μου, είναι βάλσαμο για μένα».