«Άσυλο για την κάνναβη» ανακηρύχθηκε το Μπέρκλεϋ

Το Μπέρκλεϋ είναι γνωστό απ’ την επισήμως διατυπωμένη αντίθεσή του να συνεργαστεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο στο κυνήγι των μεταναστών που δεν έχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Τώρα πρωτοπορεί ξανά εκφράζοντας επίσημα την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε κίνηση του Τραμπ να ποινικοποιήσει την κάνναβη.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το σχετικό Δελτίο Τύπου του Δημάρχου της πόλης κ. Jesse Arreguin «καμία υπηρεσία, οργανισμός, αξιωματούχος ή υπάλληλος της πόλης δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει πόρους της πόλης για να την επιβολή του Ομοσπονδιακού νόμου σχετικά με την κάνναβη»

 

 

Ένα χαρακτηριστικό tweet του Δημάρχου για το θέμα.

«Εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ταλαιπωρηθεί, κατηγορηθεί, συλληφθεί, φυλακιστεί και στιγματιστεί άνευ λόγου, κάποιες φορές εφ’όρου ζωής επειδή έκαναν χρήση κάνναβης. Αυτός ο Πόλεμος Ενάντια στα Ναρκωτικά μας στοίχισε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και μετέτρεψε τις ΗΠΑ σε έθνος φυλακισμένων, οδηγώντας στη φυλακή 2 εκατομμύρια Αμερικανούς», δήλωσε ο Δήμαρχος. Και συμπλήρωσε:

«Ακόμη περισσότερο η πολιτική ενάντια στα ναρκωτικά υπήρξε ρατσιστική απέναντι στους έγχρωμους πολίτες και ο τερματισμός της είναι αναγκαίος και ήδη καθυστερημένος»

Η αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ και οι διαρκείς παλινωδίες του Αμερικανού Προέδρου σχετικά (και) με το θέμα της νομιμοποίησης του φυτού μέσω του Ομοσπονδιακού νόμου, έχει δημιουργήσει ανησυχία στην, κάθε άλλο παρά αμελητέα, αμερικανική «οικονομία της κάνναβης», ενώ έχει εξοργίσει και τους πάσης φύσεως ακτιβιστές της νομιμοποίησης του φυτού.

Αν και η αποποινικοποίηση της κάνναβης, τουλάχιστον για ιατρική χρήση, είναι γεγονός για περισσότερες από τις μισές Πολιτείες της Αμερικής, ο Ομοσπονδιακός νόμος σύμφωνα με τον οποίο το φυτό είναι απαγορευμένο, παραμένει ακόμη, τυπικά τουλάχιστον, σε ισχύ.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Berkeley Side: Berkeley first city in nation to become a ‘sanctuary’ for cannabis