Aυστραλία: «Νόμιμη η κάνναβη για ιατρική χρήση, νόμιμη και η αυτοκαλλιέργεια»

Η κυβέρνηση της χώρας επισημοποίησε τη νομιμοποίηση της χρήσης του φυτού για ιατρικούς σκοπούς, νομιμοποίησε επίσης τη μεταποίησή του και την εμπορία των παραγώγων του σε όλη την επικράτεια της Αυστραλιανής Ηπείρου.

Η Υπουργός Υγείας της Αυστραλίας Sussan Ley είχε χαρακτηρίσει τη σχετική απόφαση ως «μια μεγάλη ημέρα για τους ασθενείς που  θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν το φάρμακό τους χωρίς το στίγμα του παράνομου».

Οι ασθενείς δε θα έχουν μόνο νόμιμη πρόσβαση σε φαρμακευτικά σκευάσματα του φυτού, αλλά και τη δυνατότητα να καλλιεργούν οι ίδιοι μικρές ποσότητες του μετά από σχετική συνταγή του γιατρού τους.

Η οριστικοποίηση των διατάξεων του νόμου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.

Ως προοίμιο της επικείμενης νομοθετικής αλλαγής τα πρώτα σκευάσματα ιατρικής κάνναβης εισήχθησαν στην Μελβούρνη τον περασμένο Μάιο σε μπουκαλάκια των 60ml που προέρχονταν από τον Καναδά.

Η εισαγωγή αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού των αιτήσεων που κατέθεσαν ασθενείς στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας αιτούμενοι τη νόμιμη πρόσβαση στο φάρμακό τους.

Πριν λίγες μόνο ημέρες και η διάσημη Αυστραλιανή τραγουδίστρια Olivia Neton John συνηγόρησε δημόσια στην νομιμοποίηση της κάνναβης δηλώνοντας ότι τη χρησιμοποιεί και η ίδια για την αντιμετώπιση του καρκίνου που την ταλαιπωρεί.

.

 

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Cannasos: Breaking News: Australia Becomes First Continent to Legalize Medical Marijuana!

ABC Net: First legal, commercial medicinal cannabis shipment now in Australia