Aυτόματοι πωλητές κάνναβης ανά τον πλανήτη || Video & Slideshow

Μπορεί ο πρώτος αυτόματος πωλητής κάνναβης στην Αθήνα να έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, σίγουρο είναι όμως ότι δεν ανακαλύψαμε πρώτοι την Αμερική. Αφενός γιατί ανάλογα μηχανήματα λειτουργούν εκεί από το 2015 και στον Καναδά από το 2014, αφετέρου γιατί και στην Ευρώπη υπάρχουν ΑΤΜ του είδους.

Το πρώτο μηχάνημα τοποθετήθηκε στη Γερμανία στην πόλη Trier πριν λίγες ημέρες, ενώ σύμφωνα με το RTL, όμοιοι αυτόματοι πωλητές λειτουργούν ήδη στην Ελβετία και την Αυστρία. Όλοι τους πωλούν προϊόντα νόμιμης κλωστικής-βιομηχανικής κάνναβης με μηδαμινή περιεκτικότητα σε Τετραϋδροκανναβινόλη-THC, την ψυχοτρόπο ουσία του φυτού.

Προηγήθηκαν βέβαια οι Αμερικανοί Αυτόματοι Πωλητές του φυτού οι οποίοι στις περιοχές που η ευφορική χρήση της κάνναβης είναι νόμιμη περιέχουν και προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε THC.

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής κάνναβης στην Ελλάδα

Οι Έλληνες λάτρεις του φυτού αισθάνθηκαν προ ημερών χαρούμενοι και τόσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και ο Τύπος ανέδειξαν το θέμα «του πρώτου ΑΤΜ κάνναβης στην Ελλάδα» όταν αυτό τοποθετήθηκε σε κατάστημα της αλυσίδας Hemp Oil στην οδό Πανεπιστημίου. Από αυτό μπορεί κανείς να προμηθευτεί προϊόντα νόμιμης βιομηχανικής κάνναβης της Ιταλικής εταιρείας Terre di Cannabis,  ανθούς βιολογικής καλλιέργειας με περιεκτικότητα χαμηλότερη του 0,2% στην ψυχοτρόπο ουσία του φυτού την Τετραϋδροκανναβινόλη-THC.

Η ελληνόφωνη σελίδα της Terre στο Facebook και στο Instagram

Αν και τα προϊόντα είναι ακίνδυνα για να διασφαλιστεί πως δε θα τα αγοράζουν ανήλικοι, η συναλλαγή γίνεται αποκλειστικά με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα και τα μηχανήματα δεν δέχονται μετρητά.

Οι τιμές για τους ανθούς κάνναβης κυμαίνονται από τα 9 έως τα 15 ευρώ και υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από επιχειρηματίες ανά τη χώρα που ενδιαφέρονται να τοποθετήσουν αυτόματους πωλητές στις επιχειρήσεις τους, ιδιαίτερα από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

O πωλητής American Green που λειτουργεί από το 2017

O πρώτος αυτόματος πωλητής της Γερμανίας που εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2019


O πωλητής Berner που μπήκε σε λειτουργία το 2018

O πωλητής Greenvault

O πωλητής Greenvault