Balkannabis Expo 2018: 1, 2 & 3 Ιουνίου, το ραντεβού της κάνναβης στην Τεχνόπολη

Η BALKANNABIS EXPO πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, ενώ στηρίζεται από διεθνείς φορείς, οργανισμούς και δίκτυα όπως οι International Cannabis and Cannabinoid Institute (ICCI), ENCOD, FAAAT, NoCo Hemp Expo, ICANNA.

«Η Κάνναβη είναι το μέλλον και η διέξοδος από την κρίση», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές της που φιλοδοξούν η έκθεση αυτή να πρωτοστατήσει ώστε «η άγνοια, το στίγμα και η παραπληροφόρηση να δώσουν τη θέση τους στα επιστημονικά δεδομένα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα».

Στόχοι τους ανάμεσα σε άλλα να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα, στην ενημέρωση του κοινού, αλλά και την εφαρμογή πιο ολοκληρωμένων πολιτικών και προσεγγίσεων για τη νόμιμη ρύθμιση της ιατρικής και βιομηχανικής χρήσης της Κάνναβης.

Αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.balkannabisexpo.com

και στο Facebook στις διευθύνσεις: https://www.facebook.com/balkannabisexpo/

και : https://www.facebook.com/events/192236798186328/ (event)

Παρακάτω σας μεταφέρουμε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης

Επιχειρηματικότητα, καινοτομία, γνώση

Διεθνής Έκθεση για την ιατρική και βιομηχανική Κάνναβη

Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, 1-3 Ιουνίου 2018

Η μεγαλύτερη διεθνής εμπορική έκθεση Κάνναβης των Βαλκανίων, στην καρδιά της Αθήνας! Ένα τριήμερο πολυθέαμα με εκθέτες τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου, 2 συνέδρια με 30 ομιλητές διεθνούς κύρους, επαγγελματικά σεμινάρια και εργαστήρια, εικαστικές τέχνες, μουσική από αγαπημένους καλλιτέχνες.

Η Κάνναβη είναι μια παραδοσιακή καλλιέργεια για την Ελλάδα, έχει χιλιάδες εφαρμογές και μπορεί να δώσει μια νέα ώθηση στην αγροτική οικονομία και την βιομηχανία. Μπορεί να διαμορφώσει μια αγορά 1-2 δισεκατομμυρίων ευρώ, με εξαγωγικό χαρακτήρα και να συνεισφέρει στην δημιουργία περισσότερων από 12.000 θέσεων εργασίας. Το κλίμα και οι μορφολογικές συνθήκες το ευνοούν, η νομοθεσία αλλάζει και βελτιώνεται, το επενδυτικό ενδιαφέρον από Ελλάδα και εξωτερικό μεγαλώνει. Γινόμαστε πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

• Σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς επαγγελματικά με τον χώρο της Κάνναβης;

• Έχεις προϊόντα ή υπηρεσίες να εκθέσεις;

• Θέλεις να συνάψεις νέες επαγγελματικές συνεργασίες και να δικτυωθείς με προμηθευτές;

• Θέλεις απλά να γνωρίσεις από κοντά τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου, να ενημερωθείς για τις τελευταίες τεχνολογίες και ιατρικές εφαρμογές, για καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες γύρω από την Κάνναβη;

Η BALKANNABIS EXPO είναι τότε ο προορισμός σου!

Μερικά μόνο από τα ονόματα των συμμετεχόντων επιστημόνων και ειδικών στα θέματα της κάνναβης που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Το μέλλον είναι τώρα: Οι εφαρμογές της ιατρικής κάνναβης, η αγροτική της διάσταση αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην ραγδαία αναπτυσσόμενη βιομηχανία προϊόντων κάνναβης θα συναντηθούν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στην Διεθνή Έκθεση για την ιατρική και βιομηχανική Κάνναβη ενώ παράλληλα θα διεξαχθούν συνέδρια, για πρώτη φορά θα δοθούν επαγγελματικά σεμινάρια από κορυφαίους στον κλάδο τους επιστήμονες αλλά και εργαστήρια από εμπειρογνώμονες για μια σειρά εφαρμογών.

Περισσότεροι από 120 εκθέτες από όλο τον κόσμο θα μας ξεναγήσουν σε ένα πλούτο εφαρμογών, προϊόντων, τεχνολογιών και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών γύρω από την ιατρική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης. Οι μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου θα είναι παρούσες και μερικές από αυτές στηρίζουν ως επίσημοι χορηγοί την διοργάνωση. Περισσότεροι από 30 ομιλητές διεθνούς εμβέλειας και κύρους, επιστήμονες και πρωτοπόροι επαγγελματίες του κλάδου, θα μας ενημερώσουν για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις ιατρικές εφαρμογές και τις επιχειρηματικές προοπτικές του βιομηχανικού κλάδου της Κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια της BALKANNABIS EXPO θα πραγματοποιηθούν επίσης επαγγελματικά σεμινάρια (masterclasses) για ιατρούς, θεραπευτικό προσωπικό, καλλιεργητές και μεταποιητές για τις φαρμακευτικές και βιομηχανικές εφαρμογές της Κάνναβης, όπως επίσης και εργαστήρια – παρουσιάσεις (διατροφή, μαγειρική, δόμηση). Μια ποικιλία από παράλληλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες (live painting, έκθεση σκίτσων, performance, jugglers) θα πλαισιώσουν την έκθεση και τα συνέδρια.

Μερικοί μόνο από τους συμμετέχοντες επιστήμονες και ειδικούς που έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα συμμετέχουν με ομιλίες, διαλέξεις και εργαστήρια. Όλους τους συμμετέχοντες θα τους δείτε εδώ.

Πολύπλευρη και επιστημονική ενημέρωση, επίδειξη καινοτομιών και προϊόντων, ανάπτυξη εταιρικών δεσμών και διαμόρφωση της ελληνικής αγοράς. Βάζουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της Κάνναβης. Διαμορφώνουμε και προάγουμε τον πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο οικονομικό κλάδο, χτίζουμε την εγχώρια παραγωγή και επιδιώκουμε να παίξει η ελληνική βιομηχανία Κάνναβης πρωταγωνιστικό και εξαγωγικό ρόλο στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Η BALKANNABIS EXPO είναι η κορύφωση μιας πολυετούς προσπάθειας ενημέρωσης της κοινής γνώμης και του πολιτικού προσωπικού στην Ελλάδα, καθώς και μιας πολύχρονης ενασχόλησης με τον επαγγελματικό και παραγωγικό κλάδο της Κάνναβης, τις διεθνείς εκθέσεις, τον δημόσιο ακτιβισμό, την έρευνα και τεκμηρίωση, την άσκηση πολιτικής επιρροής και την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων για τη διαμόρφωση του κλάδου και της νομοθεσίας στην Ελλάδα. Ανοίξαμε τον δρόμο, περνάμε στην εφαρμογή.

Η Κάνναβη είναι το μέλλον και η διέξοδος από την κρίση. Η άγνοια, το στίγμα και η παραπληροφόρηση δίνουν τη θέση τους στα επιστημονικά δεδομένα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Η παγκόσμια, νόμιμη, αγορά της Κάνναβης αναμένεται να ξεπεράσει τα 65 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2025. Θέλουμε να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα, στην ενημέρωση του κοινού, αλλά και την εφαρμογή πιο ολοκληρωμένων πολιτικών και προσεγγίσεων για τη νόμιμη ρύθμιση της ιατρικής και βιομηχανικής χρήσης της Κάνναβης.

Τιμές εισιτηρίων (πλήρης πρόσβαση σε έκθεση, συνέδρια και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις): 8€ (προπώληση – ημερήσιο), 10€ (στην είσοδο), 20€ (προπώληση -τριημέρου), 25€ (στην είσοδο – τριημέρου). Αγορά εισιτηρίων: https://goo.gl/mmZrtS