BBC: «Πως η νόμιμη φαρμακευτική κάνναβη έγινε στην Αγγλία πιο φτηνή από την παράνομη»

Ο ένας από τους ασθενείς που μιλάει στο ρεπορτάζ του BBC χρειάζονταν 280 λίρες το μήνα για τη θεραπεία του με κάνναβη, και τώρα χρειάζεται μόνο 40 λίρες. Ο άλλος χρειάζονταν 500 λίρες το μήνα και τώρα χρειάζεται μόνο 80 λίρες…

[Του Αποστόλη Καπαρουδάκη από το περιοδικό You May Say]

Τα έξοδα φυσικά δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ασθενείς που μιλάνε στο ρεπορτάζ… βρήκαν την υγειά τους. Τουλάχιστον μεταφορικά μιλώντας, μιας και πλέον δε θα χρειάζεται ή να πουλήσουν το σπίτι τους ή να απευθυνθούν στον ντίλερ της γωνίας για να βρουν το φάρμακο που χρειάζονται.

Στα παραπάνω βέβαια έξοδα θα πρέπει κανείς να προσθέσει και τα έξοδα για τη συνταγογράφηση και την επίσκεψη στην ιδιωτική κλινική, μιας και με το δημόσιο σύστημα δε θα βγάλει άκρη.

Η ιδιωτική κλινική Sapphire ξεκίνησε δειλά-δειλά από το Λονδίνο και τώρα εγκαινιάζει το νέο της υποκατάστημα στη Σκωτία ενώ σχεδιάζει να φτάσει σύντομα τα 10 υποκαταστήματα. Προφανώς οι δουλειές πάνε περίφημα, οπότε και πιθανότατα θα καταφέρει να μειώσει τις τιμές της που ξεκινούσαν από τις 300 λίρες για τις δύο αναγκαίες επισκέψεις που προηγούνταν της συνταγογράφησης. Εκτός κι αν η εκτεταμένη ζήτηση τελικά ανεβάσει τις τιμές…

Διαβάστε: Αφιέρωμα: Οι “κλινικές κάνναβης” στην Αγγλία

Από μηχανής θεός κατά το ρεπορτάζ του BBC, η εταιρεία EMMAC την οποία και το κανάλι λιβανίζει δεόντως.

Κατάφερε σύμφωνα με τα λεγόμενα, να μειώσει την τιμή του προϊόντος βγάζοντας απ’ τη μέση τους μεσάζοντες… Πως ακριβώς τους έβγαλε απ’ τη μέση καθώς η EMMAC  καλλιεργεί στην Πορτογαλία, εκχυλίζει στην Ισπανία και πωλεί εις τη Μεγάλη Βρετανία, δεν είναι απολύτως κατανοητό.

Ίσως προηγουμένως οι καραβιές κάνναβης να περιφέρονταν ενδιαμέσως και από νήσο εις νήσο του Ειρηνικού Ωκεανού, και τώρα, με τη μικρή πλέον διαδρομή μεταξύ Πορτογαλίας, Ισπανίας και Αγγλίας, να μειώθηκαν τα μεταφορικά.

Το ελαφρά φαιδρό «της οικονομίας» ή «της δημοσιογραφίας» του πράγματος, δεν αλλάζει βέβαια το ότι χιλιάδες άνθρωποι που έπασχαν από σειρά ασθενειών στις οποίες η κάνναβη έχει θεραπευτικές ενδείξεις, μπορούν πλέον να προμηθευτούν το φυτό φτηνότερα.

Το ίδιο φυτό που φυτρώνει εύκολα παντού και μεγαλώνει σχεδόν χωρίς κόστος…

Πηγές:

Merry Jane

Prnewswire