Cannabis Haute Couture

Αστέρες της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπως οι Βανέσα Χάτζενς και Μάιλι Σάιρους έχουν ήδη κάνει εμφανίσεις με κοσμήματα και ενδύματα με το μοτίβο της κάνναβης, ενώ όλο και περισσότεροι οίκοι μόδας μπαίνουν στο παιχνίδι.

Οι οίκοι Bulgari και Viktor & Rolf αξιοποιούν σχέδια κάνναβης στις δημιουργίες τους και ο διευθυντής δημιουργικού του Moschino, Jeremy Scott μοίρασε σοκολάτες κάνναβης στην πρώτη σειρά της πρόσφατης επίδειξης στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Οι Ολλανδοί σχεδιαστές Viktor & Rolf τον περασμένο μήνα στην παρουσίαση της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019 στο Παρίσι λάνσαραν μία βραδινή τουαλέτα από τούλι σε χρώμα λάιμ που έγραφε «Άμστερνταμ» και είχε ένα μεγάλο φύλλο κάνναβης στο κέντρο.


Ο οίκος πολυτελών κοσμημάτων Bulgari παρουσίασε ένα κολιέ της συλλογής Wild Pop High Jewelry εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ‘80, δημιουργία από χρυσό 18 καρατίων με φύλλα κάνναβης διακοσμημένα με διαμάντια. Στην ιστοσελίδα του αναφέρεται «Εμπνευσμένο από τη χρήση της ψυχαγωγικής κάνναβης, το κολιέ είναι ένα κόσμημα με υψηλό ποσοστό εθισμού. Το ασυνήθιστο περιδέραιο είναι ένας ειρωνικός, τολμηρός και κομψός τρόπος για να απεικονιστεί η μαγική επιρροή που γοήτευσε τη γενιά της δεκαετίας του ‘80 με όνειρα της φυγής». Λιγότερο εκκεντρικά κοσμήματα του Bulgari έχουν φορέσει πρόσφατα η Σαρλίζ Θέρον και η Κίκι Λέιν στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Μπέλα Χαντίντ φωτογραφήθηκε με ένα κολιέ «Happy Leaves» Bulgari με ρουμπίνια σε δείπνο που διοργάνωσε ο οίκος.

Πηγή: ΑΠΕ / TVXS