Charlotte’s Web CW2A: H πρώτη πατέντα φυτού κάνναβης στις ΗΠΑ

Μπορεί ένα φυτό και ιδιαίτερα ένα φυτό κάνναβης να πατενταριστεί; Απ’ ότι φαίνεται ναι, μιας και η αρμόδια αμερικανική υπηρεσία απένειμε την πρώτη πατέντα του είδους στην ποικιλία «CW2A» ή «Charlott’s Web 2A». H εταιρεία Web Holdings της Charlotte (CWB) έλαβε έτσι αυτό που φαίνεται να είναι το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αποδίδεται στις ΗΠΑ για μια ποικιλία φυτών κάνναβης.

Η είδηση ​​δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από την Leafly προ ημερών, αλλά φαίνεται ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας απονεμήθηκε στην πραγματικότητα στις 2 Ιουλίου του 2019, σύμφωνα και με τα έγγραφα του Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι στον Joel Stanley Διευθύνοντα Σύμβουλο της Charlotte Web Holdings που εδρεύει στο Ντένβερ, απονεμήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για «μια νέα και ξεχωριστή ποικιλία κάνναβης που ονομάζεται CW2A».

Πρόκειται για ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φυτού και όχι ένα «ευρύ δίπλωμα ευρεσιτεχνίας», επομένως είναι χρήσιμο μόνο για τη νομική προστασία έναντι ανταγωνιστών που καλλιεργούν την ίδια ποικιλία. Η αξία της πατέντας είναι λοιπόν περισσότερο αξιοποιήσιμη στους τομείς τους branding και του marketing μιας και προσδίδει προστιθέμενη εμπορική αξία και αναγνωρισιμότητα στο προϊόν έναντι των προϊόντων που παράγουν οι ανταγωνιστικές εταιρείες.

Η πατέντα περιγράφει το CW2A ως ανθεκτικό φυτό ικανό να αντέξει στο κρύο και με τη δυνατότητα να παράξει 6.24% Κανναβιδιόλη-CBD  και μόνο 0.27% THC.

Καθώς το μέγεθος περιεκτικότητας σε THC είναι κάτω του 0,3% που επιτρέπει ο Ομοσπονδιακός Αμερικανικός νόμος, η εμπορική επιτυχία της ποικιλίας αυτής αναμένεται να είναι μεγάλη. Το ίδιο βέβαια και τα κέρδη που αναμένει η εταιρεία μιας και η αγορά του CBD στην Αμερική άγγιξε τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια το 2018. H Charlotte Web Holdings είναι άλλωστε εισηγμένη ήδη στο χρηματιστήριο αξιών του Καναδά και διαθέτει περισσότερα από 8.000 σημεία πώλησης των προϊόντων της ανά την Αμερική.

Tόσο η ποικιλία όσο και η εταιρεία πήραν το όνομά τους από τη Charlotte Figi, το κοριτσάκι που γεννημένο το 2006 έμεινε στην ιστορία σας «το παιδί που άλλαξε τους ιατρικούς νόμους για την κάνναβη στην Αμερική». Το παιδί ταλαιπωρούνταν από επιληπτικές κρίσεις λόγω του συνδρόμου Dravet από το οποίο έπασχε και σε ηλικία πέντε ετών τις ξεπέρασε με τη χρήση κάνναβης, δημιουργώντας έτσι μια χιονοστιβάδα εξελίξεων σχετικά με τη νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης ως φαρμάκου.

 

Το έγγραφο της εκχώρησης της πατέντας από την αρμόδια Αμερικανική Υπηρεσία.

Πηγές: ganjapreneur / Leafly