Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί το 20ο Διεθνές Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας

Το Διεθνές συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας της Διεθνούς εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας (ISE) θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά διαδικτυακά!

Έπειτα από αναμονή ενός έτους και καθώς εξακολουθεί να μην είναι δυνατή η δια ζώσης διενέργεια επιστημονικών εκδηλώσεων, το Διεθνές Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας της Διεθνούς εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας (ISE), που επρόκειτο να λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, θα διεξαχθεί στις 18-20 Απριλίου 2021 εξ ολοκλήρου διαδικτυακά με θέμα Ethnopharmacology: from traditional to cosmopolitan medicinesκαι με τη συμμετοχή επιστημόνων από τουλάχιστον 40 χώρες.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Διεθνή Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η Ελλάδα μέσω του Ιπποκράτη, του Διοσκουρίδη και αργότερα με τους Βυζαντινούς ιατρούς, έχει επηρεάσει βαθύτατα την Ευρωπαϊκή Λαϊκή Θεραπευτική και έχει αφήσει μία κληρονομιά που εκφράζεται σήμερα στις σύγχρονες Φαρμακοποιίες. Ένα σημαντικό στοιχείο αυτής της πλούσιας κληρονομιάς, που καλύπτει τρεις χιλιετίες, είναι η Ελληνική Χλωρίδα, η οποία αποτελείται από περισσότερα από 6500 φυτικά είδη πολλά από τα οποία  είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

 Το συνέδριο ISE-2021 με την πλούσια και διεπιστημονική του θεματολογία, θα φέρει κοντά καταξιωμένους επιστήμονες από όλο τον κόσμο και έχει στόχο την ενημέρωση και τη διάχυση της γνώσης γύρω από όλες τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της Εθνοφαρμακολογίας, των παραδοσιακών φαρμάκων φυσικής προέλευσης και την επίδρασή τους στις Φαρμακοποιίες, καθώς και τον ρόλο των φυσικών προϊόντων στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων, στη διατροφή, στην κτηνιατρική, στην εφαρμοσμένη χημεία. Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις από προσκεκλημένους ομιλητές, σύντομες προφορικές ομιλίες και γραπτές ανακοινώσεις, ενώ έμφαση θα δοθεί και στους νέους ερευνητές.

 Τη διοργάνωση υποστηρίζουν με την αιγίδα τους το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), η Ευρωπαϊκή Φυτοχημική Εταιρεία, η Εταιρεία Φαρμακευτικών Φυτών και Έρευνας Φυσικών Προϊόντων και η Ιταλική Εταιρεία Φυτοχημείας και Φαρμακευτικών Επιστημών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.ethnopharmacology2020.org ή να επικοινωνήσουν με την ARTION Conferences & Events στα τηλ. 2310 257801 (γραμμή συνεδρίου), 2310 272275 και email ethnopharmacology2020@artion.com.gr.

Το Cannabis News και το περιοδικό You May Say… είναι χορηγοί επικοινωνίας του Συνεδρίου.