Διάλεξη της Προέδρου του ΕΟΦ με θέμα «Κανναβινοειδή: Φαρμακολογικές Ιδιότητες & Θεραπευτικές Εφαρμογές»

Στην όγδοη και τελευταία διάλεξη του Γ’ Κύκλου των Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, σήμερα το απόγευμα  στις 7, η κ. Αντωνίου θα παρουσιάσει την «ιατρική χρήση κάνναβης» και θα αναφερθεί «στη θεραπεία μιας ασθένειας ή των συμπτωμάτων της συνήθως με το ακατέργαστο φυτό της κάνναβης ή των εκχυλισμάτων της».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

8η Διάλεξη – Γ’ Κύκλος Διαλέξεων Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος 2017-2018
«Κανναβινοειδή: Φαρμακολογικές Ιδιότητες & Θεραπευτικές Εφαρμογές»
Ομιλήτρια: Κατερίνα Αντωνίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων & Πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ)

Στην όγδοη και τελευταία διάλεξη του Γ’ Κύκλου, η ομιλήτρια θα παρουσιάσει την «ιατρική χρήση κάνναβης», η οποία αναφέρεται στη θεραπεία μιας ασθένειας ή των συμπτωμάτων της συνήθως με το ακατέργαστο φυτό της κάνναβης ή των εκχυλισμάτων της.

Η κάνναβη συχνά έχει χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς, λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων που διαθέτει: αναλγησία στην αντιμετώπιση του νευροπαθητικού πόνου και του πόνου στους καρκινοπαθείς, αντιεμετική δράση στη χημειοθεραπεία, ορεξιογόνο δράση στην ανορεξία που αντιμετωπίζουν ασθενείς με AIDS και καρκινοπαθείς και μείωση της σπαστικότητας στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η διάλεξη είναι ανοιχτή για το κοινό, χωρίς κόστος συμμετοχής.
Βεβαιώσεις παρακολούθησης δίνονται μετά από σχετικό αίτημα.
Πληροφορίες στο iph@acg.edu

Μπορείτε να δeίτε όλο το πρόγραμμα των διαλέξεων εδώ  (αρχείο .pdf)

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook