Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση Cannabeta || 23 Ιουνίου, Ευγενίδειο Ίδρυμα

Ειδικευμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και την Ιταλία συναντιόνται στο Ευγενίδειο Ίδρυμα το προτελευταίο Σάββατο του Ιουνίου ανταλλάσσοντας γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τη χρήση της κάνναβης ως φαρμάκου.

Αν και η κάνναβη βρίσκεται στην αιχμή της επιστημονικής έρευνας και καθημερινά σχεδόν δημοσιεύεται και μια νέα επιστημονική μελέτη σχετικά με τις ιαματικές της επιδράσεις, παραμένει ζητούμενη η παγίωση θεραπευτικών πρωτοκόλλων, μεθόδων και πρακτικών ικανών να τύχουν άμεσης αξιοποίησης τους ιατρούς και τις δομές υγείας.

Η 1η Cannabeta ανοίγει με σοβαρότητα το διάλογο στην κοινότητα των ιατρών και των επαγγελματιών του τομέα της υγείας, στον ευαίσθητο αυτό τομέα ο οποίος εν πολλοίς παραμένει αχαρτογράφητος καθώς οι επιστήμονες που ασχολούνται με τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού έχουν μεν στη διάθεσή τους πληθώρα ιατρικών και φαρμακολογικών δεδομένων, ελάχιστα όμως από αυτά να είναι ορθά ταξινομημένα και άμεσα αξιοποιήσιμα.

Στη χώρα μας όπου ο νέος νόμος που αφορά στην κάνναβη άνοιξε το δρόμο της φαρμακευτικής αξιοποίησής της το έλλειμμα ενημέρωσης των επαγγελματιών του χώρου της Υγείας είναι μεγάλο, ιδιαίτερα σε συνάρτηση με τις επείγουσες ανάγκες των ασθενών. Για την ώρα οι ιατροί που έχουν μελετήσει διεξοδικά το φυτό και έχουν εμπειρία της δοσολόγησης και της συνταγογράφησής του είναι ελάχιστοι, ενώ οι εν δυνάμει ωφελούμενοι ασθενείς είναι χιλιάδες.

Η πρώτη Cannabeta έρχεται να συνδράμει καταλυτικά στη διεύρυνση της γνώσης σχετικά με τη φαρμακευτική αξιοποίηση του φυτού, καθώς Έλληνες και Ιταλοί ιατροί θα ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις σε μια διαδικασία ανοικτού διαλόγου, ενώνοντας τις δυνάμεις τους και επιταχύνοντας τις διαδικασίες που είναι αναγκαίες για την βελτίωση της ζωής των ασθενών μέσω δόκιμων επιστημονικών μεθόδων και πρακτικών.

Κορυφαίοι Ιταλοί επιστήμονες και πανεπιστημιακοί & Έλληνες ειδικευμένοι ιατροί

Aπο Ιταλικής πλευράς συμμετέχουν οι:

  • Livio Luongo, Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Campania Luigi Vanvitelli
  • Vittorio Andrea Guardamagna, Ιατρικός Διευθυντής του Τμήματος Παρηγορητικής Φροντίδας και Θεραπείας Πόνου, μέλους του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας.
  • Pasquale Striano, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Παιδιατρικής Νευρολογίας και Μυϊκών Παθήσεων, μέλος του Ινστιτούτου G. Gaslini, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γένοβα.
  • Annunziata Lombardi, φαρμακοποιός
  • Gianpaolo Grassi, Επικεφαλής Ερευνητής, Συμβουλίο Αγροτικής Έρευνας και Ανάλυσης Γεωργικής Οικονομίας – CREA

Ταυτόχρονα, από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν με εισηγήσεις τους οι:

  • Γεώργιος Οικονομόπουλος, Γενικός Ιατρός
  • Γιώργος Αγγελίνας, Γενικός ιατρός
  • Αίας-Θεόδωρος Παπασταύρου, Ιατρικός Διευθυντής Biomed AID, Σκόπια-ΠΓΔΜ
  • Ηλίας Γραμματικάκης, Φαρμακοποιός

Πληροφορίες:

Η πρώτη αυτή από τη σειρά των επιστημονικών συναντήσεων Cannabeta διοργανώνεται με πρωτοβουλία της εταιρείας Enecta, τη συνεργασία του Ελληνικού Συλλόγου Θεραπευτικής Κάνναβης και του Συλλόγου ΜΑΜΑΚΑ – ΜΑΜΑδες για την ΚΑνναβη και την υποστήριξη του Cannabis News Gr..

Η είσοδος είναι ελεύθερη, θα πρέπει όμως να δηλώσετε εκ των προτέρων τη συμμετοχή σας κάνοντας εγγραφή στο Cannabeta.gr μιας και οι θέσεις είναι περιορισμένες..

Αναλυτικότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://cannabeta.gr

Το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου: https://cannabeta.gr/el/program