Δοκιμαστής κάνναβης με αμοιβή 36.000 δολάρια το χρόνο

Η American Marijuana, μια ιστοσελίδα που περιλαμβάνει κριτικές για προϊόντα κάνναβης, αναζητά άτομο για να δοκιμάζει προϊόντα CBD και THC, με αμοιβή έως και 47.000 καναδικά δολάρια (περίπου 32.000 ευρώ) το χρόνο.

H εταιρεία δείχνει να ζήλεψε τη δημοφιλία που πρόσφερε η αντίστοιχη διαφήμιση στην εταιρεία AHLOT η οποία προσέλαβε πριν κάποιους μήνες τον κ.  Xοσέ Ντομίνγκες για μια αντίστοιχη εργασία καταβάλλοντάς του 50 δολάρια την ώρα. Κι έτσι ο κ.  Ντομίνγκες  έγινε ο πρώτος αμειβόμενος δοκιμαστής κάνναβης παγκοσμίως.

Ο ιστότοπος American Marijuana αναζητά με τη σειρά του λοιπόν αυτές τις μέρες ως «δοκιμαστή κάνναβης» έναν υποψήφιο από τον Καναδά ή κάποια πολιτεία των ΗΠΑ όπου η κάνναβη είναι νόμιμη. Ο «εργαζόμενος» θα βιντεοσκοπεί τον εαυτό του ενώ κάνει unboxing, ανοίγει δηλαδή τη συσκευασία των προϊόντων κάνναβης που του παρέχονται δωρεάν κάθε μήνα, τα δοκιμάζει και μιλά για το πως αυτά του φαίνονται.

Ο υποψήφιος που θα προκριθεί για τη θέση, θα δοκιμάζει ποικιλίες ξηρών ανθών κάνναβης, αλλά και ατμιστές καθώς και φαγώσιμα προϊόντα και έλαια CBD.

Σύμφωνα με την αγγελία εργασίας «οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γράψουν ειλικρινείς κριτικές και απόψεις για το προϊόν, σε μορφή blog post και να είναι άνετοι μπροστά στην κάμερα». Ακόμη, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών και φυσικά, υγιείς.

Στην αίτησή σας θα πρέπει να συμπεριλάβετε και ένα βίντεο 60 δευτερολέπτων στο οποίο θα εξηγείτε γιατί είστε παθιασμένοι με το χόρτο, καθώς επίσης και link των λογαριασμών σας στα social media – ώστε να αξιολογηθείτε αναλόγως ως «influencer».

Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της εταιρείας, θα επιλεγεί μόνο ένας υποψήφιος ή υποψήφια που θα λάβει μέχρι 32.000 ευρώ ετησίως με βάση την «εμπειρία και τις δυνατότητές του». Ο τυχερός ή η τυχερή θα επιλεγεί στις 4 Δεκεμβρίου.

Ο Καναδός που έγινε ο πρώτος επαγγελματίας δοκιμαστής κάνναβης παγκοσμίως

ο κ. Xοσέ Ντομίνγκες

Ο Xοσέ Ντομίνγκες είναι ο άνθρωπος που έκοψε το νήμα και κατάφερε αν γίνει ο πρώτος αμειβόμενος δοκιμαστής κάνναβης παγκοσμίως.

Γεννήθηκε πριν από 37 χρόνια στο Κεμπέκ από πατέρα Μεξικανό και μητέρα Καναδή. «Προέρχομαι από μια πολύ συντηρητική οικογένεια, αλλά έχουν καταλάβει ότι για εμένα η κάνναβη είναι ένα πάθος και μια δραστηριότητα που έχω πάρει πολύ σοβαρά, ειδικά όσον αφορά στην καλλιέργειά της» εξηγεί στην El Pais.

Ο Ντομίνγκες λέει ότι άρχισε να καπνίζει κάνναβη σποραδικά σε ηλικία των 17 ετών με φίλους του. Στα 23, όταν εργαζόταν σε ένα κατάστημα εξαρτημάτων για υδροκαλλιέργειες, συναντήθηκε με έναν ειδικό που είχε πάρει άδεια να φυτεύει κάνναβη για ιατρικούς λόγους. «Μου ζήτησε να τον βοηθήσω, καθώς από το 2001 η κάνναβη είναι νόμιμη στον Καναδά για ιατρικούς λόγους».

Το 2017, μαζί με άλλους συνεργάτες, έλαβε εμπορική άδεια για την παραγωγή θεραπευτικής κάνναβης. Ωστόσο, πούλησαν την εταιρεία έναν χρόνο αργότερα. ‘Ετσι επί του παρόντος, ανάμεσα σε άλλα, είναι και ένας δοκιμαστής της AHLOT…

«Αναζητούνται ερασιτέχνες της κάνναβης για να δοκιμάσουν νέες ποικιλίες, μισθός ικανοποιητικός»…

Αυτό, αναγράφονταν στην αγγελία που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2018 από την εταιρεία marketing του Καναδά και προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων υποψηφίων σε διάστημα λίγων ημερών.

Τότε, ένα μήνα πριν από τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς στη χώρα η κίνηση της εταιρείας AHLOT έπιασε τόπο αφού πρότεινε σε έξι «ερασιτέχνες» να τους πληρώσει 50 Καναδικά δολάρια την ώρα για να δοκιμάζουν τις νέες ποικιλίες του φυτού.

Σε λίγες μόλις ημέρες, η ALHOT έλαβε περισσότερες από 25.000 σχετικές αιτήσεις από υποψήφιους δοκιμαστές, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένας «μικρός πανικός» στην εταιρεία, όπως σχολίασαν στελέχη της στο Twitter.

Όσο για τους όρους προκειμένου «να εργαστεί» κανείς εκεί; Ο υποψήφιος να διαμένει στον Καναδά, να είναι ενήλικας και εφόσον είναι δυνατόν να έχει «ενδιαφέρον για την κάνναβη όπως και την ικανότητα να διακρίνει τις διαφορές, πολλές φορές λεπτές, μεταξύ των διαφορετικών ποικιλιών» της.

Η αγγελία εργασίας


Οι έξι προσληφθέντες θα συγκροτούσαν μια «κριτική επιτροπή που θα «αξιολογούσε εάν οι Καναδοί παραγωγοί έχουν να προσφέρουν τα καλύτερα».

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Γκρεγκ Παντέλικ, προειδοποιούσε μάλιστα τότε, μέσω δελτίου Τύπου, ότι με την προσεχή νομιμοποίηση της κάνναβης στον Καναδά, την 17η Οκτωβρίου, «οι Καναδοί θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα τσουνάμι» ποικιλιών του φυτού. Πράγμα για το οποίο επιβεβαιώθηκε.

«Ήμασταν περίπου 25.000 υποψήφιοι, η αγγελία αφορούσε μόνον Καναδούς. Η είδηση κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα ενημέρωσης και προκάλεσε την προσοχή ανθρώπων από όλον τον κόσμο», λέει στην El Pais ο Χοσέ Ντομίνγκες.

Ποια είναι η δουλειά του σήμερα; Πληρώνεται από την AHLOT πενήντα δολάρια Καναδά (περίπου 33 ευρώ) για κάθε εργάσιμη ώρα που εισπνέει τον καπνό κάνναβης. Φυσικά δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 20 ώρες το μήνα. Θα πρέπει να δοκιμάζει διάφορες μορφές κάνναβης, λαμβάνοντας υπόψη πτυχές όπως το άρωμα, τη γεύση, τα ψυχότροπα αποτελέσματα και την εμφάνιση του προϊόντος.

«Ο καταναλωτής κάνναβης θα εκτιμήσει το προϊόν πρώτα με τα μάτια, στη συνέχεια, με τη μύτη και μετά με το στόμα» λέει στην ισπανική εφημερίδα ο Ντομίνγκες και προσθέτει: «Λόγω της εμπειρίας μου ως καλλιεργητής, μπορώ να γνωρίζω το πώς το φυτό μεγάλωσε… Δεν έχω συγκεκριμένη προτίμηση»…

Είναι σαν το κρασί, κάθε κρασί είναι κατάλληλο για κάποια συγκεκριμένη περίσταση…

Ο Ντομίνγκες είναι ταυτόχρονα υπεύθυνος για τη συμβουλευτική εταιρεία CannaCopeia και συνεχίζει να καλλιεργεί κάνναβη για προσωπική χρήση. Στην πραγματικότητα μάλιστα, είναι ο πιο επιτυχημένος ιδιωτικός καλλιεργητής κάνναβης στον Καναδά καθώς οι ποικιλίες του έχουν ήδη κερδίσει 43 βραβεία.