Ευτράπελα των πρώτων ημερών νόμιμης κάνναβης στον Καναδά

Οι πρώτες εικόνες από τον Καναδά, την πρώτη χώρα που ανήκει στο κλαμπ των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη και νομιμοποίησε τη χρήση κάνναβης για ευφορικούς σκοπούς, είναι χαρακτηριστικές: Ουρές που έκαναν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου και πολίτες όλων των ηλικιών που έσπευσαν να αγοράσουν και να διασκεδάσουν.

Αν και τα πλήθη υπήρξαν ιδιαίτερα πολιτισμένα και η ατμόσφαιρα εορταστική, μια σειρά από γεγονότα παράδοξα συμπλήρωσαν το παζλ των πρώτων ελεύθερων ημερών των διασκεδαστών της κάνναβης.

Καταρχάς καταστήματα online και φυσικοί χώροι πώλησης ξέμειναν από εμπόρευμα, ενώ άγνωστο παραμένει το με ποιά ταχύτητα η κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα της έλλειψης αποθεμάτων. «Εργαζόμαστε σκληρά και μεθοδικά σε αυτή την κατεύθυνση» δηλώνουν οι αρμόδιες κρατικές Αρχές.

«Θα υπάρχουν προβλήματα το πρώτο εξάμηνο λόγω του χαμηλού ρυθμού αδειοδότησης των καλλιεργητών» ανέφεραν στους Financial Times οι ερευνητές του University of Waterloo οι οποίοι διεξήγαγαν σχετική έρευνα προ μηνών προβλέποντας την επερχόμενη έλλειψη. Στην  ίδια έρευνα προέβλεπαν ότι η αδειοδοτημένη παραγωγή του φυτού θα μπορούσε να καλύψει μόνο το 30 έως 60% της ζήτησης.

«Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό λόγω έλλειψης εμπορευμάτων»

Προφανώς η κίνηση στην αγορά θα κυλούσε πιο ομαλά εάν οι αρμόδιες υπηρεσίες διάβαζαν το Rolling Stone που προειδοποιούσε για την επερχόμενη έλλειψη.

Η πρώτη κλήση για χρήση κάνναβης

Η αστυνομία του Γουίνεπεκ έκοψε το νήμα κόβοντας την πρώτη κλήση αξίας 450 ευρώ σε Καναδό που έκανε χρήση του φυτού οδηγώντας, πράγμα που φυσικά απαγορεύεται.

«Τυχερός είναι που δεν τον πήγαμε και για παράνομη αγορά», δήλωσαν οι αστυνομικοί μιας και ο θρασύς λάτρης του φυτού παρανόμησε μόλις μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, οπότε αποκλείεται να είχε αγοράσει την κάνναβή του νόμιμα αφού τα μαγαζιά δεν είχαν ανοίξει ακόμη.

Η Ν. Κορέα θα συλλαμβάνει τους πολίτες της που καπνίζουν κάνναβη στον Καναδά…

Και πάλι βέβαια φτηνά τη γλύτωσε ο ως άνω οδηγός μιας και είχε την τύχη να είναι Καναδός πολίτης. Διότι εάν ήταν Κορεάτης από τη Νότιο Κορέα θα κινδύνευε γυρίζοντας στην πατρίδα του να μπει στη φυλακή. Δείχνει ανόητο, η Νότιος Κορέα όμως έκανε επίσημες ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες οι Νοτιοκορεάτες πολίτες που θα κάνουν χρήση του φυτού στον Καναδά, θα διωχθούν ποινικά στην Κορέα.

Το εάν αυτό επιτρέπεται από το Διεθνές Δίκαιο είναι ένα θέμα, το τι θα έπρατταν οι Έλληνες που επέστρεφαν επί δεκαετίες χαρούμενοι από την Ολλανδία εάν άκουγαν κάτι ανάλογο, είναι κάτι άλλο…

23 χιλιάδες Νοτιοκορεάτες σπουδάζουν στον Καναδά και καλά θα κάνουν να μείνουν μακριά από την κάνναβη ακολουθώντας τις εντολές της κυβέρνησής τους ώστε να μη συλληφθούν

Πλαστικό και κάνναβη δεν ταιριάζουν

Ως γνωστόν, ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην απαγόρευση του φυτού ήταν και η δυνατότητά του να παράγει ανακυκλώσιμα πλαστικά, γεγονός που οι πετρελαϊκές βιομηχανίες δεν είδαν με καλό μάτι μιας και προτιμούσαν να αγοράζει ο κόσμος τα παραγόμενα από πετρέλαιο και μη ανακυκλώσιμα πλαστικά τους.

Άρα, το να συσκευάζει κανείς 1 γραμμάριο κάνναβης σε πλαστικό βάρους 2 γραμμαρίων είναι τουλάχιστον ηλίθιο. Τα σχετικά παράπονα και «κραξίματα» έδωσαν λοιπόν και πήραν.

O Καναδός-περσόνα του YouTube κ. Greg Mac επιδεικνύει «την ηλιθιότητα σε όλο της το μεγαλείο» να συσκευάζεται σε πλαστικό αυτού του μεγέθους ένα γραμμάριο κάνναβης || Πηγή: CBC News.

«Είμαστε μια χαρούμενη οικογένεια»

Ενδεικτικό τουλάχιστον των μπερδεμένων συναισθημάτων των Καναδών (ίσως και μια ιδιόμορφη εφαρμογή της θεωρίας «της ψυχολογίας των μαζών»), αποτελεί και το παρακάτω βίντεο το οποίο μεταδόθηκε από αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα του Καναδά την πρώτη ημέρα της νομιμοποίησης.

Το μικρό κοριτσάκι κατάφερε να ξεπουλήσει τα κουλουράκια που πούλαγε για φιλανθρωπικούς σκοπούς έξω από τη μεγάλη ουρά που είχε δημιουργηθεί έξω από ένα κατάστημα από όσους περίμεναν να αγοράσουν κάνναβη . «Ήταν όλοι πολύ ευγενικοί μαζί μου», δήλωσε περιχαρές το κοριτσάκι.

Διαβάστε επίσης:

 

Καναδάς πρώτη ημέρα νομιμοποίησης της κάνναβης |Video & Slideshow


.

Ο πλανήτης γυρίζει σελίδα: Νόμιμη η κάνναβη στον Καναδά μετά από 95 χρόνια