Εγκαίνια για το πρώτο καφέ κάνναβης της Αμερικής || Slideshow

Το πρώτο cannabis cafe, το Lowell Cafe άνοιξε πριν λίγες ημέρες τις πόρτες του στο West Hollywood της Καλιφόρνια, σε μια ιστορική στιγμή ακόμη και για την Αμερική η οποία βαδίζει με ταχύτατα βήματα προς την πλήρη νομιμοποίηση και ρύθμιση της αγοράς της κάνναβης για ενήλικες και αναμένεται σύντομα το παράδειγμα του Lowell Farms να ακολουθήσουν και άλλοι.

Καθώς ο νόμος της πόλης απαγορεύει την κατανάλωση κάνναβης και αλκοόλ στο ίδιο μέρος, το κατάστημα είναι «alcohol free», δε σερβίρεται δηλαδή σε αυτό αλκοόλ, ενώ ο εξαερισμός του είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος, εφάμιλλος με εκείνον που χρησιμοποιούν τα καζίνο.

Ενώ η κατανάλωση κάνναβης στο εστιατόριο επιτρέπεται, το κατάστημα δεν έχει άδεια να παρασκευάσει και να σερβίρει το ίδιο τρόφιμα που περιέχουν κάνναβη, επιτρέπεται όμως σε αυτό η κατανάλωσή τους «εάν αυτά προέρχονται από εξωτερικές πηγές».

Επίσης μπορεί κανείς εάν επιθυμεί να φέρει μαζί του τη δική του κάνναβη, στην περίπτωση όμως αυτή θα πρέπει καταβάλει 30 έξτρα δολάρια όταν έρθει ο λογαριασμός.

Το Lowell απόκτησε την ομόφωνη έγκριση των Αρχών το καλοκαίρι του 2019 και η άδεια λειτουργίας ισχύει για έναν χρόνο, ενώ έπειτα θα πρέπει να ανανεωθεί εκ νέου, γεγονός που οι Καλιφορνέζοι επαγγελματίες της εστίασης θεωρούν ανασταλτικό παράγοντα ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα σε ανάλογες επενδύσεις.

Τα έτοιμα «προ-στριμμένα» τσιγάρα κάνναβης της φίρμας Lowell Smokes.

Το Lowell πήρε το όνομά του από τη διάσημη φάρμα της εταιρείας Lowell Herb Co η οποία πρωτο-δημιουργήθηκε το 1909 από τον William «Bull» Lowell και λειτούργησε έως το 1913 οπότε και ξεκίνησε στην Καλιφόρνια η απαγόρευση της κάνναβης. Πρόσφατα η εταιρεία επαναλειτούργησε και σήμερα είναι μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φίρμες έτοιμων (στριμμένων) τσιγάρων κάνναβης».

Όσοι αγαπούν… τα ταξίδια, μπορούν να σπεύσουν για κράτηση στην ιστοσελίδα του Lowell.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

ΝBC Los Angeles.