«Εγκρίθηκαν οι δύο πρώτες άδειες καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης» || Βίντεο

Συνολικά 14 εταιρείες αναμένεται να λάβουν άδεια για καλλιέργεια και επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, επενδύσεις που θα αποφέρουν 185 εκατ. ευρώ και 770 νέες θέσεις εργασίας σύμφωνα με τα λεγόμενα των αρμόδιων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών.

«Οι υπόλοιποι 12 φάκελοι που έχουν κατατεθεί αναμένεται να πάρουν την έγκριση μέχρι το τέλος του έτους και μία άδεια η οποία θα έχει ισχύ για 5 χρόνια» ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν λίγη ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ήδη αδειοδοτήθηκαν δύο εταιρείες, η ΒΙOΜΕΚΑΝ ΑΕ, με έδρα τη Λάρισα και η ΒΙΟΠΡΟΚΑΝ ΑΕ με έδρα την Κόρινθο. Η πρώτη  επένδυση αναμένεται να έχει ύψος 9,5 εκατ. ευρώ και να δημιουργήσει 51 θέσεις εργασίας, ενώ η δεύτερη θα έχει ύψος 12,5 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 66 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Πιτσιόρλα.

«Έχουμε κάνει το πρώτο βήμα εντός ενός πλαισίου που δημιουργήθηκε με διυπουργικό συντονισμό και αφορά την ιατρική κάνναβη και είναι σημαντικό και για τους ασθενείς στη χώρα μας και αλλά και για τους ντόπιους και ξένους επενδυτές» ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

«Πολύ σύντομα θα αλλάξει και το πλαίσιο για τη βιομηχανική κάνναβη, ώστε να ενισχυθούν οι βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται ήδη στον τομέα», τόνισε με τη σειρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης.

Ακολουθεί το βίντεο από ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου. Δυστυχώς τα μικρόφωνα του Υπουργείου αποδείχτηκαν προβληματικά, παρόλα αυτά με μια μικρή προσπάθεια οι ενδιαφερόμενοι θα καταλάβουν τα λεγόμενα.