Έρευνα της δικαιοσύνης για τον «χασισοκαπνό στο Μαξίμου»…

Μια νέα λαμπρή σελίδα στην «Παράδοξη Νεοελληνική Ιστορία της Κάνναβης«:

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου περί «χασισοκαπνού στου Μαξίμου», σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019.

Η ιστορία για όσους δεν τη θυμούνται έχει ως εξής: Ήταν λίγες ημέρες μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, αρχές του Ιουλίου του 2019 όταν ο κ. Παπαδημητρίου κλήθηκε να συμμετάσχει στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΙ και μεταξύ άλλων να σχολιάσει το δημοσίευμα της Liberation για τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, δημοσίευμα κάθε άλλο παρά κολακευτικό για τη Νέα Δημοκρατία.

Εκεί ο κ. Παπαδημητρίου εξαπέλυσε επίθεση με βαριές εκφράσεις κατά μερίδας ξένων ανταποκριτών οι οποίοι όπως ανέφερε «έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων».

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχια του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά. Yπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».

Μάλιστα τις δηλώσεις εκείνες του κ. Παπαδημητρίου κατέκρινε με ανακοίνωσή της και η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

«Φρουρά, φρουρά, φρουρά… σας μυρίζει μπάφος;»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών με τον παραπάνω τίτλο η Πταισματοδίκης Αθηνών καλεί λοιπόν τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου τον τότε φρούραρχο του Μεγάρου Μαξίμου, επί ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, να καταθέσει αν είδε χασίσια εκεί μέσα.

Αν «την έπιναν», με άλλα λόγια, όπως γράφει η εφημερίδα, ο τότε πρωθυπουργός, οι υπουργοί και όσοι Μαδουραίοι είχαν καταλάβει τα ανάκτορα. Η προκαταρκτική στηρίζεται στην κωμικοτραγική καταγγελία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, ότι «υπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό –χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου», γράφει η εφημερίδα.

Το έγγραφο από το ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ

«Από τη σοβαρότητα στη γελοιότητα… ένα τρίφυλλο δρόμος!»

Τις πρώτες δηλώσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για την έρευνα της δικαιοσύνης καταγράφει η εφημερίδα Ντοκουμέντο σε δημοσίευμά της με τίτλο «Κυβέρνηση ΝΔ: Από τη σοβαρότητα στη γελοιότητα… ένα τρίφυλλο δρόμος!». Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ντοκουμέντου, «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν πως όταν η πολιτική γελοιότητα συναντά τον άκριτο ζήλο του οσφυοκάμπτη λειτουργού, τότε ο τραγέλαφος συναντά την «κανονικότητα»».

Συμπλήρωναν μάλιστα: «Στην αρχή σκεφθήκαμε ότι η ΝΔ θα είχε στην κατοχή της έστω κάποια μικροποσότητα σοβαρότητας. Μετά σκεφθήκαμε ότι είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συμπεριληφθεί και αυτή στην προανακριτική για τη δήθεν σκευωρία της Novartis». Άλλωστε, με την κυβέρνηση της ΝΔ η αυτογελοιοποίηση δεν έχει πλέον όρια.»