Εκ νέου κατάθεση αιτήσεων για «οικιακή καλλιέργεια» προγραμματίζουν οι ασθενείς

Eνημέρωση 9/11: Το ραντεβού του ΕΟΦ με τον Σύλλογο Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης μεταφέρθηκε για την Τρίτη 21η Νοεμβρίου στη 1 το μεσημέρι, οπότε όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο για την κατάθεση της σχετικής αίτησης μέχρι και εκείνη την ημέρα και ώρα.

Σε εκ νέου κατάθεση αιτήσεων προς τον ΕΟΦ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα προβεί την ερχόμενη Τρίτη 14 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης και καλεί τους ενδιαφερόμενους ασθενείς, μέλη ή απλά φίλους του Συλλόγου, να έρθουν σε επαφή μαζί του ώστε να καταθέσουν και αυτοί εάν επιθυμούν τη σχετική αίτηση.

Πρόκειται για τη συνέχεια της περισσότερο συμβολικού χαρακτήρα κίνησης του Συλλόγου που πριν λίγες εβδομάδες κατέθεσε στις ίδιες κρατικές Υπηρεσίες 33 αιτήσεις.

Όπως μας διευκρίνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σύρος «καθώς βρισκόμαστε σε αναμονή του νομοσχεδίου που θα καταθέσουν τα  συναρμόδια  υπουργεία προσπαθούμε να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας τόσο για το πρόβλημά μας όσο και για το αίτημά μας να συμπεριληφθεί η οικιακή καλλιέργεια του φυτού για ιατρικούς λόγους στον νέο νόμο».

Σε αυτά τα πλαίσια άλλωστε υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού με την Πρόεδρο του ΕΟΦ κυρία Αντωνίου την προσεχή Τρίτη.

Eντωμεταξύ επαφές με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχε ο Σύλλογος την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ώστε να τους ενημερώσει για το αίτημά του για κατ’ οίκον καλλιέργεια του φυτού από ασθενείς.

«Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα» μας λέει ο κ. Σύρος «και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έδειξαν να κατανοούν την αγωνία μας. Ανάμεσά τους ήταν και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο κ. Τόσκας ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για το πρόβλημα και κατανόηση για την ανάγκη της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου ώστε να μην υπάρχουν όλες αυτές τις δυσάρεστες διώξεις εναντίον μας, διώξεις οι οποίες όχι μόνο επιδεινώνουν την υγεία μας, αλλά συχνά στιγματίζουν και τις οικογένειές μας άνευ λόγου.».

Eπαφή με τον Σύλλογο Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης μπορείτε να έχετε μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο Facebook ή μέσω της προσωπικής Σελίδας του κ. Σύρου.

Δείγμα της Αίτησης μπορείτε να κατεβάσετε και από εδώ 

Μέλη του Συλλόγου κατά την κατάθεση των αιτήσεών τους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την Τετάρτη 11/10/2017.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Κατάθεση 33 αιτήσεων ασθενών στον ΕΟΦ για την έγκριση σκευασμάτων κάνναβης

Η αίτηση που καταθέτουν ασθενείς ζητώντας χορήγηση κάνναβης από τον ΕΟΦ

Yπό κράτηση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης