Εκδήλωση του συλλόγου Κανναβοιωτία με ομιλητή το Γιώργη Οικονομόπουλο (& πόλεμος ανακοινώσεων με το ΕΣΥΝ)

Εκδήλωση- συζήτηση με θέμα τη θεραπευτική κάνναβη διοργανώνεται  από το Σύλλογο Φίλων Θεραπευτικής Κάνναβης Βοιωτίας, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» στις Πηγές της Κρύας στη Λιβαδειά.

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Γιώργης Οικονομόπουλος.

.
Η σελίδα του Συλλόγου στο Facebook

Με αφορμή την ενημερωτική εκδήλωση αυτή που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Θεραπευτικής Κάνναβης «ΚΑΝΝΑΒΟΙΩΤΙΑ», το απόγευμα της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς,  Σύλλογος και ΕΣΥΝ,  μέσω ανακοινώσεων, ανταλλάσσουν σφοδρά πυρά περί της σκοπιμότητας της εκδήλωσης και την αποποινικοποίηση της κάνναβης όπως μας πληροφορεί ο Sirios FM.

Ακολουθούν οι σχετικές ανακοινώσεις:

Από ΕΣΥΝ Βοιωτίας

Tο παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) με κεντρικό σύνθημα «Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΓΗ. ΣΚΕΨΟΥ-ΟΝΕΙΡΕΨΟΥ-ΠΑΛΕΨΕ. ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ», καλεί τους νέους ανθρώπους να γυρίσουν την πλάτη τους στην προσπάθεια εκείνων που παρουσιάζονται ως «φίλοι της θεραπευτικής κάνναβης» και χρησιμοποιούν τους συλλόγους τους ως «Δούρειο Ίππο» για την αποποινικοποίηση της «ψυχαγωγικής» κάνναβης.

Η προσπάθεια δημιουργίας μιας κοινωνίας που θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ναρκωτικά μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Θέλουμε τα παιδιά μας μεγαλώνοντας να μάθουν να διεκδικούν τη ζωή που τους αξίζει και όχι να καταστέλλουν τη σκέψη τους και να ψάχνουν τη φυγή μέσα από ουσίες, όπως η κάνναβη.

Δυστυχώς και στην πόλη μας, ολοένα και συχνότερα γινόμαστε μάρτυρες προβολής της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και μάλιστα με την ανοχή –αν όχι την υποστήριξη- νυν και πρώην τοπικών παραγόντων που μάλλον πλησιάζοντας προς τις εκλογές δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα…

Το επιχείρημα της διευκόλυνσης των ασθενών για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένες ουσίες που περιέχονται στο φυτό της κάνναβης μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση, χρησιμοποιείται μόνο για να κεντρίσει την κοινωνική ευαισθησία και να αμβλύνειτις αντιδράσεις. Εδώ και χρόνια άλλωστε, τα φαρμακευτικά σκευάσματα της κάνναβης διατίθενται δωρεάν μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία του ΕΟΦ.

Αν ενδιαφέρονταν για τους ασθενείς θα έκαναν το ελάχιστο: θα όριζαν επακριβώς τα φαρμακευτικά προϊόντα, ουσίες, έκδοχα και τις προδιαγραφές τους, μέσα από κλινικές μελέτες και με τη διαδικασία που ακολουθείται για όλα τα φάρμακα.

Με ένα  ιατρικοφανές περιτύλιγμα προσπαθούν να παρουσιάσουν την κάνναβη ως κάτι αθώο. Τους διαψεύδει η τραγική παγκόσμια κατάσταση που αναδεικνύεται στην  Ετήσια Έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών:

  • Η κάνναβη είναι η πιο διαδεδομένη ουσία παγκοσμίως. Το 25,8% των μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις ΗΠΑ κάνει χρήση κάνναβης, το 1/4 των Ευρωπαίων έχουν δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά.
  • Από το 2004 έως το 2011 καταγράφηκε 62% αύξηση των επειγόντων περιστατικών που σχετίζονται με τη χρήση κάνναβης, ενώ καταγράφεται σαφής τάση ανόδου των αιτημάτων πρώτης εισαγωγής σε θεραπεία για χρήση κάνναβης. Τα επίπεδα της δραστικής ουσίας ΤHC αυξάνονται από 3,96% το 1995 σε 12% το
  • Η κάνναβη εκτρέπεται από προγράμματα «ιατρικής χρήσης» στην παράνομη αγορά.Στις ΗΠΑ, στις πολιτείες που επιτρέπεται η «ιατρική χρήση», το 1/3 των τελειόφοιτων Λυκείου έχουν κάνει χρήση κάνναβης, αναφέροντας ως πηγή προμήθειας την κάνναβη για ιατρικούς λόγους που είχε συνταγογραφηθεί για κάποιον άλλο.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δημιουργεί χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών ενώ τα Κέντρα Πρόληψης και τα θεραπευτικά προγράμματα υποστελεχώνονται και υποχρηματοδοτούνται. Με αυτόν τον τρόπο, ενθαρρύνει τη χρήση, μειώνει το κίνητρο για θεραπεία και νομιμοποιεί στη συνείδηση της νέας γενιάς την ύπαρξη και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Το πραγματικό σχέδιο κυβέρνησης, κομμάτων της αντιπολίτευσης, τοπικών παραγόντων, επιχειρηματικών ομίλων, επίδοξων «φίλων» είναι να κάνουν δουλειές…..με φούντες, καθώς

ήδη και στη Βοιωτία μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι εκτοξεύουν την κερδοφορία τους καλλιεργώντας κάνναβη,  στις πλάτες των νέων ανθρώπων και των ασθενών.

Το σύνθετο πολυπαραγοντικό πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης που οξύνεται λόγω των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών, δεν λύνεται όσο δεν εφαρμόζεται αντιναρκωτική πολιτική με ενιαία φιλοσοφία στην πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη.

Ο λαός κι η νεολαία δεν πρέπει να συμβιβαστούν με τη διάδοση των ναρκωτικών και με κανένα μέτρο που αναπαράγει τη διάδοση του φαινομένου.

 

Η απάντηση από το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Θεραπευτικής Κάνναβης «ΚΑΝΝΑΒΟΙΩΤΙΑ»

Πιστό στην ιδεολογική παρακαταθήκη  του Νίκου Ζαχαριάδη, δηλαδή την κατάδοση και την συκοφαντία, το  ΕΣΥΝ  Λιβαδειάς, επιτίθεται στον σύλλογό μας με τα συνήθη ιδεολογικά εργαλεία, το ψέμα και την παραπληροφόρηση και με τα μέλη του να θεωρούν μάλλον ότι βρίσκονται ακόμα στην δεκαετία του ’70,όταν στα αμφιθέατρα και τους κοινωνικούς χώρους υποδυόμενοι την «Γκεστάπο» της αριστεράς, πάσχιζαν μάταια να επιβάλλουν την ιδεολογική τάξη.

Μόνο που σήμερα πια, αποδυναμωμένοι και συστημικοί, αγκομαχώντας να παραστήσουν τον «Ηλία του 16ου»,υπηρετούν ανοιχτά και αδίστακτα με την στάση τους τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, τα φαρμακοβιομηχανικά καρτέλ, τις εταιρίες πετρελαιοειδών και τις πολυεθνικές εταιρίες αλκοολούχων ποτών, όλους δηλαδή τους μηχανισμούς που σχεδίασαν, επέβαλλαν και χρηματοδότησαν την απαγόρευση της κάνναβης. Μιας κάνναβης που για χιλιάδες χρόνια και μέχρι την απαγόρευσή της το 1937,υπήρχε σαν συστατικό στο 80% των φαρμάκων.

Ψέμα 1ον και μεγαλύτερο: Το κεντρικό τους σύνθημα «λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά». Αν ήταν ειλικρινείς και έντιμοι με τον εαυτό τους και την κοινωνία και πραγματικά ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις, θα ζητούσαν την απαγόρευση του αλκοόλ, το οποίο ποτέ δεν αγγίζουν. Το αλκοόλ με βάση τον ορισμό που δίνει η ισχύουσα νομοθεσία για τα ναρκωτικά όπου «ναρκωτικό θεωρείται η ουσία που βλάπτει το κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλεί εξάρτηση» θα έπρεπε να είναι πολύ ψηλά στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών, κάτω από την ηρωΐνη και την κοκαΐνη. Στο αλκοόλ οφείλονται το 90% των τροχαίων ατυχημάτων, το 70% των φόνων, 4.000 θάνατοι τον χρόνο και 250.000 εξαρτημένοι χρήστες, είναι το προφίλ της συγκεκριμένης ουσίας στη χώρα μας. Δεκάδες προγράμματα για αλκοολικούς από το ΚΕΘΕΑ, το 18 Άνω κλπ. λειτουργούν στην Ελλάδα. Δεν είναι σε γνώση μας κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης παγκοσμίως από κάνναβη. Μάλλον γιατί ποτέ δεν χρειάστηκε.

Ψέμα 2ο: «…εδώ και χρόνια άλλωστε, τα φαρμακευτικά σκευάσματα της κάνναβης διατίθενται δωρεάν μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία του ΕΟΦ…». Τα φαρμακευτικά σκευάσματα της κάνναβης και μόνο για την ουσία CBD η οποία καλύπτει μέρος των ασθενειών που αντιμετωπίζει η κάνναβις, κυκλοφορούν στη χώρα μας εδώ και λίγους μήνες και το κόστος τους καλύπτεται πλήρως από τον ασθενή, κυμαίνεται δε από 60-150 ευρώ μηνιαίως ανάλογα με την πάθηση.

Ψέμα 3ο: «…η κάνναβις είναι η πιο διαδεδομένη ουσία παγκοσμίως. Το 25,8% των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ΗΠΑ, κάνει χρήση κάνναβης…». Σύμφωνα με στοιχεία της ESPAD, μιας διεθνούς ΜΚΟ η οποία ερευνά την χρήση ουσιών σε ανηλίκους και τα στοιχεία της οποίας συνήθως χρησιμοποιεί το ΕΣΥΝ (πάντα παραποιημένα), η πιο διαδεδομένη ουσία σε ανήλικους νέους είναι το αλκοόλ με το 60% των μαθητών στην Ευρώπη να κάνει χρήση της και με τα υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στην Γεωργία σε ποσοστό 72%, στην Τσεχία 68% και στην Κύπρο 66%. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη 800 άνθρωποι τη μέρα πεθαίνουν από το αλκοόλ στην Ευρώπη, και το 2016 το 5,5% (291.000 άτομα) όλων των θανάτων στην Ευρώπη προκλήθηκε από το αλκοόλ. Κανένας θάνατος από κάνναβη δεν έχει καταγραφεί ποτέ, από την εποχή του Αδάμ και της Εύας.

Ψέμα 4ο: «…καταγράφηκε 62% άνοδος των επειγόντων περιστατικών που σχετίζονται με την χρήση κάνναβης…». Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του «επείγοντος περιστατικού» από χρήση κάνναβης; Και πως αντιμετωπίζονται; Γιατί εμείς πρώτη φορά ακούμε κάτι παρόμοιο. Και μάλλον και τελευταία…

Ψέμα 5ο: «…καταγράφεται σαφής τάση ανόδου των αιτημάτων πρώτης εισαγωγής για θεραπεία από χρήση κάνναβης…». Τι σημαίνει «σαφής τάση ανόδου» και τι «πρώτη εισαγωγή»; Μπορούν τελικά να μας πουν ένα έστω σύμπτωμα στερητικού συνδρόμου που προκαλεί η κάνναβις; Γιατί εμείς δεν γνωρίζουμε κανένα. Να τους θυμίσουμε όμως μερικά από το προστατευόμενό τους αλκοόλ: Τρομώδες παραλήρημα Delirium Tremens, οπτικές αλλά και εξωπεδικές ψευδαισθήσεις, εγκεφαλοπάθεια του Wernicke, σύνδρομο του Korsakoff, σύγχυση, αταξία, μανιοκατάθλιψη και τελικά κίρρωση και καρκίνος του ήπατος.

Και κάτι που μας προκάλεσε ευθυμία και μείωσε προς στιγμήν τις ψυχικές μας λόγω της ανακοίνωσής τους αναταράξεις: «…Τα επίπεδα της δραστικής ουσίας THC αυξάνονται από 3,96% το 1995 σε 12% το 2013». Το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών εδώ μάλλον έχει μπερδέψει το THC με το ΦΠΑ! Απ’ όσο γνωρίζουμε, η περιεκτικότητα της ψυχαγωγικής κάνναβης σε THC δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη του 12%, της δε κλωστικής δεν είναι δυνατόν να ξεπεράσει το 2%. Που βρέθηκε τώρα αυτό το νέο μεταξύ 4-12% THC ασανσέρ και πως ανεβοκατεβαίνει ερήμην του φυτού είναι κάτι που μόνο οι φωστήρες του ΕΣΥΝ γνωρίζουν.;

Και πάντως παρατηρούμε με συμπάθεια την προσπάθεια να αποφευχθούν στραβοπατήματα του παρελθόντος όπως «η κάνναβις δημιουργεί ψύχωση» και άλλα τέτοια ευτράπελα, αλλά και τι απέγινε εκείνη η περιβόητη «θεωρία του προθαλάμου» την οποία από τότε που αποσύρθηκε από το  Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ που την είχε κατασκευάσει, χάθηκε και από τα τσιτάτα του Μπέρια; Και που πήγε το «δεν υπάρχει θεραπευτική κάνναβις» που φώναζε έξαλλη η πρόεδρος του κεντρικού ΕΣΥΝ σε δηλώσεις της παλιότερα μετά από ομιλία στην πόλη της Λιβαδειάς; Πως αυτό μετατράπηκε σε «..ενδείξεις ότι ορισμένες ουσίες που περιέχονται στο φυτό της κάνναβης μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση…»; Θα ήταν μάλλον σαν το κυμαινόμενο THC που ακούσαμε προηγουμένως.

Στην πιο εμπεριστατωμένη μελέτη που έγινε ποτέ σε θέματα ουσιών από τον David Nutt και δημοσιεύτηκε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό Lancett το 2007,στον σχετικό πίνακα βλαπτικότητας το αλκοόλ είναι στην  θέση, ο καπνός στην 8η και η κάνναβις στην 11η. Σε άλλον πίνακα στην ίδια μελέτη σε σχέση με την εθιστικότητα το αλκοόλ βρίσκεται στην  θέση και η κάνναβις δεν υπάρχει καν στον πίνακα. Αυτά είναι τα πραγματικά επιστημονικά στοιχεία που γνωρίζουμε εμείς.

Οι μάγισσες κι οι χαρτορίχτρες πάντοτε θα ανακαλύπτουν «θεωρίες του προθαλάμου» για να τις αποσύρουν μετά όταν αποκαλύπτεται η απάτη και «Δούρειους Ίππους», όταν το κανναβέλαιο χορηγείται σε βρέφη για την θεραπεία της παιδικής επιληψίας στο νοσοκομείο Μemorial της Βοστώνης, το μεγαλύτερο σε κύρος στον κόσμο.

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το κομμάτι αυτό της αριστεράς δείχνει το ρατσιστικό του πρόσωπο.

Πρόσφατα από κοινού με την Χρυσή Αυγή  καταψήφιζαν μετά βδελυγμίας το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Για την συμπτωματική απουσία κοινοβουλευτικού του στελέχους από την συγκεκριμένη ψηφοφορία καλύτερα να μη μιλήσουμε.

Θα τους αφήσουμε να βρίσκονται εκεί για να μας θυμίζουν ότι ο πουριτανισμός υπήρξε ανέκαθεν αδελφός της υποκρισίας.

Δεν έχουμε πρόθεση να δώσουμε συνέχεια σ’ αυτήν την χωρίς νόημα αντιπαράθεση. Γιατί δεν έχει νόημα να αντιπαρατίθεται το αύριο με το χθες. Το ενδιαφέρον, η δύναμη και το κίνητρο μας είναι οι δεκάδες Λιβαδείτισες και Λιβαδείτες που χορηγούνται ήδη με κανναβέλαιο και έχουν δει την ζωή τους ν’ αλλάζει. Είναι οι δεκάδες αγρότες που έρχονται καθημερινά σε επαφή μαζί μας, ζητώντας ενημέρωση για την κλωστική και φαρμακευτική κάνναβη και τις προοπτικές της. Θα είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε. Και πάνω απ όλα είναι η πατρίδα μας. Της οποίας το έδαφος και το κλίμα θα καταστήσουν την ελληνική κάνναβη παγκόσμιο εμπορικό προϊόν και θα λύσουν τα δεσμά της μνημονιακής υποδούλωσης, μια για πάντα. Θα είμαστε εδώ για να την στηρίξουμε. Θα αγωνιστούμε και θα πεθάνουμε για την Ελλάδα. Όπως έκαναν και οι πρώτοι κομμουνιστές, όταν στις φλέβες τους κυλούσε αίμα κι όχι νερό όπως οι σημερινοί. Αυτοί ας φαντασιώνονται τα γκουλάγκ, τις δίκες της Μόσχας και τα ακροβατικά THC,συνοδεία της αγαπημένης τους βότκας. Αλλά ο αιώνας έχει αλλάξει και η σελίδα έχει γυρίσει.

Κι όπως έλεγε κι ένας παλιός κομμουνιστής : «είχαμε όλες τις απαντήσεις, αλλά μας αλλάξανε τις ερωτήσεις».