Εντός του έτους η επένδυση φαρμακευτικής κάνναβης της Aphria στην Ξάνθη

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ -ΜΠΕ οι εκπρόσωποι της εταιρείας πραγματοποίησαν εχθές ένα ακόμη ραντεβού με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα για να συζητήσουν σχετικά με την έναρξη επένδυσης που σχεδιάζουν να γίνει σε έκταση 50.000 στρεμμάτων στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας η επένδυση έχει, καταρχήν, τετραετή ορίζοντα, και το αποτύπωμά της στην ελληνική οικονομία υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ, ενώ στο τέλος της τετραετίας εκτιμάται ότι θα προσφέρει 450 με 500 θέσεις εργασίας.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα είναι μεγάλο το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι το νομοσχέδιο για την καλλιέργεια της αναμένεται να γίνει αυτές τις ημέρες και νόμος του κράτους.

Η καναδική εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γνωστοποιήσει στον υφυπουργό ότι αναμένει το συντομότερο δυνατόν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να υπογραφούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για να ξεκινήσει η επένδυση μέχρι το τέλος του έτους.

Η εξειδικευμένη εταιρεία στην παραγωγή βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, Aphria, έχει έδρα το Οντάριο του Καναδά και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στη Γερμανία ενώ έχει δείξει ενδιαφέρον, εκτός από τη χώρα μας, και για άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου και το ενδιαφέρον της αυτό προκύπτει από τις κλιματολογικές συνθήκες οι οποίες ευνοούν την καλλιέργεια του φυτού.