Επενδύσεις 1,5 δισ ευρώ για τη φαρμακευτική κάνναβη στις προτάσεις του Ελληνικού Οικονομικού Επιτελείου

«Ο πρωθυπουργός Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος παρουσίασαν μια αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία στηρίζεται μεταξύ άλλων και στην ιατρική κάνναβη. Πιο συγκεκριμένα πιστεύουν ότι μέσω της νομιμοποίησης της κάνναβης για ιατρικούς λόγους θα γίνουν επενδύσεις της τάξης του 1,5, δις ευρώ.

Αυτό περιλαμβάνεται σε ένα κείμενο 75 σελίδων, το οποίο βρίσκεται στα χέρια κοινοτικών στις Βρυξέλλες και το οποίο δεν προκάλεσε ενθουσιασμό», όπως σημειώνει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Wirtschaftswoche της οποίας το άρθρο έχει τίτλο «Η Ελλάδα στηρίζεται στην ανάπτυξη μέσω ναρκωτικών».

Συμπληρώνοντας βέβαια διάφορα εξόχως δεικτικά μιας και κατά «την πληροφόρηση» του αρθρογράφου της, «οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί, στο οποίο γράφτηκαν», όπως φέρεται να του δήλωσε «ένα υψηλόβαθμο κοινοτικό στέλεχος».

Γιατί δεν είναι άξιες σχολιασμού οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης; Μα γιατί πρόκειται για κάνναβη…

Επιχειρήματα πέραν τούτου δεν εδόθησαν για το ατυχές των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Το ύφος μάλιστα  του δημοσιεύματος  του Γερμανικού  Μέσου δείχνει να ικανοποίησε ιδιαίτερα μερίδα των Ελληνικών Μέσων τα οποία έσπευσαν να το αναπαράξουν με θέρμη.

Διαβάστε Επίσης / ΥΠΟΙΚ: Φαιδρός ο τίτλος του WirtschaftsWoche για την ιατρική κάνναβη

Ίσως θα ήταν σκόπιμο βέβαια να αναζητήσουν τα στοιχεία που αφορούν στην Γερμανική Αγοράς της κάνναβης. Σύμφωνα με αυτά:

Η Γερμανική οικονομία της κάνναβης

Σχεδόν 10.000 αιτήσεις για χρήση ιατρικής κάνναβης είχαν ληφθεί από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλισης υγείας της χώρας μέχρι το τέλος του 2017, με περισσότερες από τις μισές από αυτές να εγκρίνονται.

Μία μόνο από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλισης υγείας στη Γερμανία, η AOK, έλαβε φέτος 6.600 αιτήσεις ιατρικών θεραπειών με κάνναβη.

Οι Γερμανοί ασθενείς μπορούν να λάβουν κάνναβη με ιατρική συνταγή από τον Μάρτιο του 2017.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας επιθυμεί η κάνναβη που χρειάζονται οι Γερμανίδες και οι Γερμανοί ασθενείς να καλλιεργείται στην χώρα αντί να εισάγεται. Και για το σκοπό αυτό προγραμματίζει να δοθούν άδειες που αφορούν την παραγωγή 6.600 κιλών ιατρικής κάνναβης.

Πάνω από 100 εταιρείες έχουν υποβάλει αίτηση και όπως λέγεται, μόνο δέκα θα φτάσουν στον τελικό. Η πρώτη συγκομιδή πάντως πρόκειται να γίνει υπό κρατική εποπτεία το 2019.