Επένδυση 45 εκατ. δολαρίων σε ελληνική εταιρεία κάνναβης

Η ελληνική κοινοπραξία Kaya Kannabis, του ομίλου Kaya Holdings, δέσμευσε επενδυτικά κεφάλαια έως και 45 εκατ. δολαρίων από την ολλανδική Orange Ridge Capital για προγραμματισμένη καλλιέργεια και επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης σε έκταση 15 στρεμμάτων στη Θήβα.

Σύμφωνα με το You May Say…, η εταιρεία έχει ήδη λάβει άδεια εγκατάστασης από την ελληνική κυβέρνηση που επιτρέπει την έναρξη της κατασκευής του έργου. Σημειώνεται μάλιστα ότι η Kaya Farms Greece, θυγατρική της Kaya Brands International, Inc, έχει ασκήσει option εξαγοράς ποσοστού 50% της ελληνικής Greekkannabis που έχει λάβει άδεια για κατασκευή εγκαταστάσεων περίπου 47.000 τ.μ. σε έκταση 15 στρεμμάτων στη Θήβα.

Η οποία  Greekkannabis με τη σειρά της, έχει ως πρόεδρο του ΔΣ της τον Ηλία Καμμένο, γιος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

Πρόσφατα η Kaya Kannabis αποκάλυψε ότι η Whitestone MCI με έδρα την Αθήνα θα είναι η εταιρεία που θα αναπτύξει θερμοκήπια με κάνναβη περίπου 25.000 τ.μ. και εγκαταστάσεις εξόρυξης και επεξεργασίας περίπου 7.500 τ.μ. Σημειώνεται ότι η εταιρεία αυτή έχει αναλάβει ένα αντίστοιχο έργο, στην ίδια περιοχή μάλιστα, στη Θήβα, για λογαριασμό της Cynor Pharmaceuticals.

Η KAYA Holdings εκτιμά ότι το έργο έχει τη δυνατότητα να αποφέρει σημαντικά έσοδα τα επόμενα πέντε χρόνια, με την επιτυχή χρηματοδότηση, την ολοκλήρωση της κατασκευής και την απόκτηση της τελικής απαιτούμενης άδειας.

Σε διαδικασία due diligence

«Βρισκόμαστε σε διαδικασία due diligence με την Orange Ridge εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα και διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για εταιρεία μεθοδική και επαγγελματική σε κάθε στάδιο. Είμαστε ευτυχείς που μοιράζονται την εμπιστοσύνη μας για τη βιωσιμότητα του έργου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της KAYA Holdings, Craig Frank, ο οποίος πρόσθεσε ότι «βρήκαμε μία μια ομάδα που συνήθως ασχολείται με επενδύσεις μακροπρόθεσμης προστιθέμενης αξίας και διαθέτει μια εκτεταμένη ευρωπαϊκή βάση. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά μαζί τους για να εξασφαλίσουμε τα απαιτούμενα κεφάλαια».

Μετοχή από το…ζενίθ στο ναδίρ

Αναφορικά με την μετοχή της KAYA Holdings, αξίζει να σημειωθεί πως από τα επίπεδα του 1,2 δολαρίου που διαπραγματευόταν το 2016, στις αρχές του 2017 άγγιξε ακόμη και τα 7 δολάρια, για να ακολουθήσει στη συνέχεια μια απότομη διόρθωση η οποία την οδήγησε τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς μέχρι το 1,64 δολάρια.

Προς τα τέλη του 2017 εκδηλώθηκε μία ανοδική αντίδραση οδηγώντας τον τίτλο μέχρι τα 4,5 δολάρια, ωστόσο τα χρόνια που ακολούθησαν η μετοχή βρέθηκε στο ναδίρ (έως τα $0,25), ενώ σήμερα διαπραγματεύεται γύρω στα $0,45 δολάριο.

Οι μέτοχοι της Greekkannabis – Ο γιος του Πάνου Καμμένου

Σημειώνεται ότι η Kaya Farms Greece, θυγατρική της Kaya Brands International, Inc, έχει ασκήσει option εξαγοράς ποσοστού 50% της ελληνικής Greekkannabis που έχει λάβει άδεια για κατασκευή εγκαταστάσεων περίπου 47.000 τ.μ. σε έκταση 15 στρεμμάτων στη Θήβα.

Στην εταιρεία αυτή, πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Ηλίας Καμμένος, γιος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ενώ στη θέση του αντιπροέδρου βρίσκεται ο Παναγιώτης Κινίνης ο οποίος από τις 7 Ιανουαρίου πήρε και τον τίτλο του CEO από τον Ηλία Καμμένο

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας – στο οποίο επίσης βρίσκονται οι εκπρόσωποι εκ… Φλόριντας, Σύμβουλος Craig Frank και William Jones, καθώς επίσης και η Καλλιόπη Ζωγοπούλου – ομόφωνα ανέθεσε την εκπροσώπηση της εταιρείας εκχωρώντας παράλληλα όλες τις εξουσίες, καθήκοντα, υποχρεώσεις και δικαιώματα του Διοικητικού Συμβουλίου (εκτός από αυτές που απαιτούν συλλογική ενέργεια σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας και το νόμο) στον Παναγιώτη Κινινή.

Σκοπός της εταιρείας:

Η καλλιέργεια, παραγωγή, μεταποίηση, παρασκευή, αποθήκευση, μεταφορά, συσκευασία, διάθεση και εμπορία εντός και εκτός Ελλάδος λιναριού, κάνναβης, αρωματικών φυτών, σπόρων, βοτάνων και κάθε είδους παράγωγου από τις ανωτέρω ουσίες προώθηση και η διαφήμιση φαρμακευτικών ουσιών, φαρμακευτικής κάνναβης, αρωματικών φυτών, βοτάνων και καλλυντικών παρασκευασμάτων από τις ουσίες αυτές. Η έρευνα σχετικά μα την αξιοποίηση της κάνναβης, λιναριού, σπόρων, και φυτών για την παρασκευή φαρμακευτικών ουσιών και καλλυντικών.