Γονείς που χορηγούν κάνναβη στα παιδιά τους μίλησαν ανοιχτά για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Tην Κυριακή 7 Μαΐου στο Α΄Καπή Νέας Σμύρνης, μητέρες που χορηγούν στα παιδιά τους θεραπευτική κάνναβη για να αντιμετωπίσουν τον αυτισμό και την επιληψία μίλησαν ανοιχτά για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ερασιτεχνικά βίντεο που έχουν τραβήξει οι γονείς και τα οποία δείχνουν τη βελτίωση των παιδιών τους μετά τη χορήγηση ιατρικής κάνναβης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την κ. Κατερίνα Δημοχρόνη η οποία είναι δημιουργός και της κλειστής ομάδας στο Facebook «Αυτισμός και Κανναβιδιόλη» μετά από αίτημα γιατρών κρατικών νοσοκομείων που επιζητούσαν να ενημερωθούν.

Το αίτημα των γονέων που βρέθηκαν την Κυριακή στην εκδήλωση είναι να συμπεριληφθεί εκτός από την παιδική επιληψία και ο αυτισμός στο νομοσχέδιο για τη θεραπευτική κάνναβη το οποίο δεν έχει ψηφιστεί ακόμη στην Ελλάδα. Ενώ είναι φανερό ότι η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης θα ρυθμίσει επίσημα και με τη δέουσα σοβαρότητα θέματα όπως η δοσολογία των φαρμάκων, αλλά και η ενημέρωση των γιατρών.

Στην εκδήλωση δεν υπήρχαν εκπρόσωποι της Πολιτείας. Σύμφωνα με τη διοργανώτρια, το Υπουργείο Υγείας ζήτησε να αποσταλούν τα βίντεο που προβλήθηκαν με περιπτώσεις οικογενειών που χορηγούν κανναβιδιόλη στα παιδιά τους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σαν τεκμήρια και να ληφθούν υπόψη καθώς αναμένουμε τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Την εκδήλωση συντόνισε ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης, ενώ μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο γιατρός – επιστημονικός συνεργάτης του Cannabbis News Γιώργης Οικονομόπουλος


Πηγές / Διαβάστε περισσότερα

Στην κεντρική φωτό του θέματος η Kim Clark’s κι ο γιός της Caden 11 ετών, από το αφιέρωμα του Cannabis News «Η επιστήμη προσπαθεί να ξεκλειδώσει τα μυστικά της κάνναβης».

Enallaktikos.gr 

news247