Επιτυχής η Πρώτη Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση Cannabeta

Η Cannabeta, η πρώτη διεθνής συνάντηση που στόχο της είχε την ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας μεταξύ επιστημόνων σχετικά με τη χρήση της κάνναβης ως φαρμάκου, υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Δεν ήταν μόνο η μεγάλη συμμετοχή, αλλά και το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων, ιατρών και επαγγελματιών του χώρου της υγείας κατά βάση, που οδήγησε «τον κόσμο της κάνναβης» στη χώρα να αισθάνεται από εχθές ελαφρά πιο αισιόδοξος.

Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών ιατρών και ερευνητών υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική και διαφωτιστική και όλοι δηλώνουν πλέον έτοιμοι για «το επόμενο βήμα».

Οι διοργανωτές προγραμματίζουν τη δεύτερη Cannabeta για τις αρχές του ερχόμενου Φθινοπώρου, ενώ μέσα στις σκέψεις τους βρίσκεται πλέον και η καθιέρωση των διεθνών επιστημονικών συναντήσεων της Cannabeta και η μετατροπή τους σε έναν θεσμό για την Ελλάδα.

Aπό Ιταλικής πλευράς συμμετείχαν οι:

  • Livio Luongo, Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Campania Luigi Vanvitelli
  • Vittorio Andrea Guardamagna, Ιατρικός Διευθυντής του Τμήματος Παρηγορητικής Φροντίδας και Θεραπείας Πόνου, μέλους του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας.
  • Pasquale Striano, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Παιδιατρικής Νευρολογίας και Μυϊκών Παθήσεων, μέλος του Ινστιτούτου G. Gaslini, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γένοβα.
  • Annunziata Lombardi, φαρμακοποιός
  • Gianpaolo Grassi, Επικεφαλής Ερευνητής, Συμβουλίο Αγροτικής Έρευνας και Ανάλυσης Γεωργικής Οικονομίας – CREA

Από Ελληνικής πλευράς συμμετέχουν με εισηγήσεις τους οι:

  • Γεώργιος Οικονομόπουλος, Γενικός Ιατρός
  • Γιώργος Αγγελίνας, Γενικός ιατρός
  • Αίας-Θεόδωρος Παπασταύρου, Ιατρικός Διευθυντής Biomed AID, Σκόπια-ΠΓΔΜ
  • Ηλίας Γραμματικάκης, Φαρμακοποιός

Συντονιστές των συζητήσεων ήταν οι: Αποστόλης Καπαρουδάκης (δημοσιογράφος ειδικευμένος σε θέματα κάνναβης, συγγραφέας του Οδηγού Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης), Ζακλίν Πόιτρας (Πρόεδρος του Συλλόγου ΜΑΜΑΚΑ) και (Christian Morabito εκ μέρους της Enecta).

Περισσότερα για τη διοργάνωση μπορείτε να διαβάσετε εδώ , ενώ το πλήρες πρόγραμμα των εισηγήσεων θα το βρείτε εδώ

Ένα μικρό ακόμη παράδοξο που θα κοσμεί πλέον κι αυτό τη σχετική συλλογή μας που αφορά στην κωμικοτραγική ιστορία της αλλαγής της κουλτούρας σχετικά με την κάνναβη. Το Ίδρυμα Ευγενίδου που είχε το ανοικτό πνεύμα και την καλή διάθεση να φιλοξενεί την Cannabeta, δεν επέτρεπε  μέσω του wifi τους στους παρευρισκόμενους την πρόσβαση στη σελίδα CannabisNews (του χορηγού επικοινωνίας της εκδήλωσης) για τους λόγους που  αναγράφονται στην εικόνα, πράγμα που συνειδητοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Και όπως και να το κάνεις, μας έκανε και να ευθυμήσουμε, αλλά και να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε πολύ δουλειά ακόμη…