Εταιρεία φαρμάκων κάνναβης στη Φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών για φάρμακο κατά του Covid-19

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φαρμάκων κάνναβης η MGC Pharmaceuticals έλαβε τις σχετικές εγκρίσεις ώστε να προχωρήσει σε δύο νοσοκομεία του Ισραήλ στη Φάση ΙΙΙ των δοκιμών για την ανακάλυψη ενός νέου φαρμάκου που θα καταπολεμά τον Covid.

Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν σε πλήθος ασθενών που πάσχουν από τον ιό και νοσηλεύονται στα Ισραηλινά Rambam Health Care Campus στη Χάιφα και Hospital EMMS στη Ναζαρέτ, όπου προηγουμένως η εταιρεία είχε προχωρήσει σε επιτυχημένες δοκιμές της Φάσης ΙΙ του φαρμάκου.

Για την ώρα η είδηση βασικά απασχολεί τον Οικονομικό Τύπο και τις σχετικές ιστοσελίδες, αν και σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι δοκιμές του φαρμάκου ξεκινούν αρχές Απριλίου του 2021, τα πρώτα αποτελέσματά τους αναμένονται αρχές Ιουνίου και τα τελικά τον Οκτώβριο.

Τα νέο φάρμακο θα ονομάζεται CimetrA και πρόκειται για την εξέλιξη του φαρμάκου ΑrtemiC που μετονομάστηκε με αφορμή την είσοδό του στο τρίτο στάδιο των κλινικών δοκιμών και την προσπάθεια αυτό να αποκτήσει πιστοποίηση Investigational Medicinal Product (IMP).

Η εταιρεία δήλωσε ότι «το CimetrA είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες σκεύασμα που βασίζεται στα φυτά κουρκουμά (Curcumin) και Boswellia Serrata ως αντιφλεγμονώδεις παράγοντες με υποστηρικτικό συστατικό την Artemisinin.

«Όλα τα συστατικά του CimetrA είναι γνωστά, φυσικά δραστικά συστατικά με ανοσορυθμιστικές ιδιότητες» δηλώνει η εταιρεία, χωρίς να διευκρινίζει εάν μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται κανναβινοειδή ή άλλα συστατικά της κάνναβης, αν και μέσω της κάνναβης έγινε η εταιρεία γνωστή και κατά βάση με αυτήν μόνο πορεύεται…

Κατά τα άλλα, η MGC Pharma δήλωσε ότι έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της έρευνας του νέου φαρμάκου καθώς συγκέντρωσε ήδη £ 6,5 εκατομμύρια από την επιτυχημένη εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ συμπλήρωσε ότι εάν όλα προχωρήσουν κατ’ ευχήν είναι έτοιμη να ξεκινήσει άμεσα την παραγωγή του CimetrA στις εγκαταστάσεις της στην Ευρώπη.