Fabulous Furry Freak Brothers: «Απ’ τη δεκαετία του ’60 με αγάπη»

Oι ήρωες τoυ Gilbert Shelton που τη δεκαετία του ’60 σάρωναν ως ένα μικρό αλλά δυναμικό κομμάτι της αμερικανικής «κουλτούρας της αντι-απαγόρευσης».

Βλάσφημοι, «αντιπατριώτες» και αντισυμβατικοί με κάθε τρόπο, οι ήρωες του κόμικ ανέθρεψαν μια ολόκληρη γενιά αμερικανών στον απόηχο των συνθημάτων του Γούντστοκ, «της ειρήνης» και «των λουλουδιών»

 Dope will get you through times of no money better than money will get you through times of no dope

Αυτό υπήρξε το μότο των Fabulous Furry Freak Brothers που έγινε έμβλημα όσων εκείνη την εποχή έκαναν ευφορική χρήση του φυτού ασπαζόμενοι εκτός των άλλων έναν κόσμο στον οποίο τα χρήματα δε θα είχαν τόση σημασία όση η ανθρώπινη ύπαρξη.

Το τρίο των ηρώων του κόμικ άφησε εποχή και ο 77 ετών σήμερα δημιουργούς τους -που ανάμεσα σε άλλα δημιούργησε και το εξώφυλλο του Shakedown Street των Grateful Dead- σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Cannabist δήλωνε:

«Αποστολή μας παραμένει το να μην επιτρέπουμε στην εξουσία να εισβάλει στην προσωπική μας ζωή, κι ας αλλάξαν οι καιροί».

«Είναι κάπως αστείο το ότι σήμερα απενοχοποιείται η κάνναβη. Δεν είναι όμως και τόσο αστείο το ότι οι ποικιλίες των φυτών έχουν αλλάξει τόσο».

«Με φώναξαν μαζί με τον Paul Mavrides, συνδημιουργό των Freak Brothers σε ένα διαγωνισμό «καλύτερης ποικιλίας κάνναβης στο Άμστερνταμ» λέει ο  Shelton.

«Έπρεπε να δοκιμάσουμε 30 ποικιλίες σε 2 μόνο ημέρες και να επιλέξουμε την καλύτερη. Θεωρητικά θα έπρεπε να καπνίζουμε ένα τσιγάρο κάθε δύο ώρες. Εγώ μετά το πρώτο ήμουν σε τέτοια κατάσταση που μου ήταν αδύνατον έπειτα να κρίνω οτιδήποτε… Ο Mavrides τα κατάφερε όμως…».

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

The Cannabist: Creator of the “Fabulous Furry Freak Brothers” reflects on weed’s long, strange trip