Φαρμακευτική Κάνναβη – Οδηγός Χρήσης || Τρίτη έκδοση

H τρίτη έκδοση του εμβληματικού βιβλίου για τη φαρμακευτική χρήση του φυτού: «Φαρμακευτική Κάνναβη – Οδηγός Χρήσης».

Το βιβλίο αποτελεί τον πρώτο Οδηγό Φαρμακευτικής Χρήσης της Κάνναβης που εκδίδεται στη χώρα μας και έναν από τους πρώτους διεθνώς.

Οι δύο πρώτες εκδόσεις του βιβλίου εξαντλήθηκαν λίγο μετά την κυκλοφορία τους καταδεικνύοντας τη μεγάλη ανάγκη τεκμηριωμένης και σοβαρής ενημέρωσης σχετικά με τη θεραπευτική χρήση του φυτού. Ταυτόχρονα, η ηλεκτρονική μορφή του ξεπέρασε τα 15 χιλιάδες download μετατρέποντάς το έτσι σε ένα ιδιόμορφο best seller της κάνναβης.

Που θα βρείτε το βιβλίο

Τι περιλαμβάνει το βιβλίο

Το βιβλίο αξιοποιεί την εμπειρία ιατρών και ασθενών που εργάζονται χρόνια με την ιαματική δράση της κάνναβης και τη συσχετίζει με όσα η επιστήμη έχει επισήμως αποδεχτεί. Κωδικοποιεί την επιστημονική γνώση και τα εμπειρικά δεδομένα σε έναν οδηγό κατανοητό και αναγκαίο σε όσους χρησιμοποιούν το φυτό ως φάρμακο, ασθενείς και επαγγελματίες του χώρου της Υγείας.

Περιλαμβάνει το Φύλλο Οδηγιών Χρήσης, τις Ενδείξεις και τη Δοσολογία της Φαρμακευτικής Κάνναβης.

Περιλαμβάνει επίσης οδηγίες που βοηθούν στην εύρεση της βέλτιστης δόσης για τον κάθε ασθενή και του εύρους της δόσης αυτής, αυτού δηλαδή που ονομάζουμε «Θεραπευτικό Παράθυρο».

Οι συντελεστές του βιβλίου

Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Αποστόλης Καπαρουδάκης, ενώ την επιστημονική επιμέλεια της τρίτης έκδοσης του βιβλίου υπογράφουν οι Γιώργης Οικονομόπουλος, Χρυσούλα Καραναστάση και Ηλίας Γραμματικάκης.

Ο Αποστόλης Καπαρουδάκης αναπτύσσει ευρεία γκάμα ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από το 1989, έχει δημιουργήσει ραδιόφωνα, περιοδικά και ιστοσελίδες και την πρώτη ελληνική σχολή μετεκπαίδευσης δημοσιογράφων στα νέα μέσα, ενώ για τη δουλειά του έχει συγκεντρώσει διεθνή βραβεία και διακρίσεις. Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται σε θέματα σχετικά με την ιατρική χρήση, την κουλτούρα και «την οικονομία της κάνναβης», ενώ διευθύνει το περιοδικό You Mau Say…

Ο Γιώργης Οικονομόπουλος αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία της διεθνούς ιατρικής κοινότητας που ασχολείται με τη θεραπευτική αξιοποίηση του φυτού, καθώς αξιοποιεί τις ιαματικές ιδιότητές του για περισσότερα από 30 χρόνια έχοντας καθοδηγήσει την ίαση εκατοντάδων ασθενών. Από το 1980 ασχολείται με τις φαρμακευτικές απεξαρτήσεις και τα ναρκωτικά, και έχει συνεργαστεί με το Υπ. Υγείας και δημόσιους φορείς στην εκπόνηση σχετικών προγραμμάτων. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο σχετικά με το φυτό με πλέον πρόσφατο το βιβλίο του Το Ίαμα Κάνναβη.

Η Χρυσούλα Καραναστάση είναι αναισθησιολόγος και ασκεί την Παρηγορική Ιατρική, είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας και μέλος της ελληνικής Εταιρείας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗΣΥΑ), ενώ είναι υπεύθυνη του Κέντρου Πόνου του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Ο Ηλίας Γραμματικάκης σπούδασε φαρμακευτική στο (MPharm) στο University of Brighton, στην Αγγλία, όπου πραγματοποίησε τη διπλωματική του εργασία στα φυτικά σκευάσματα και τη σχέση των φαρμακοποιών με αυτά. Εργάζεται ως φαρμακοποιός από το  2015 και ασχολείται από επιστημονικό ενδιαφέρον με τις ιαματικές ιδιότητες της κάνναβης.

To βιβλίο είναι ελεύθερο για δωρεάν μεταφόρτωση (download) με άδεια Creative Commons τόσο από την ιστοσελίδα You May Say I Am A Dreamer όσο και από τις ιστοσελίδες των  υποστηρικτών της έκδοσης.

H εκτυπωμένη έκδοση κοστίζει 8 ευρώ.

Τα έσοδα των πνευματικών δικαιωμάτων έχουν παραχωρηθεί από το συγγραφέα στην Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία (ΕΑΕ), την επιστημονική εταιρεία που υπήρξε πρωτοπόρος στη χώρα μας σχετικά με τα θέματα της «ιατρικής κάνναβης»*.

Την επιμέλεια και την παραγωγή της τρίτης έκδοσης υπογράφει η You May Say I Am A Dreamer, η ομάδα που μεταξύ άλλων εκδίδει και το περιοδικό You May Say.., ενώ η κυκλοφορία στηρίζεται επικοινωνιακά από το Cannabis News Gr, το TVXS.gr και την Εφημερίδα των Συντακτών.

Η έκδοση έγινε με την υποστήριξη των εταιρειών Hemp Oil και Enecta.

 

 

 

 

Διαβάστε:  

Συνέντευξη των συντελεστών του συγγραφέα του βιβλίου στο You May Say…

Συνεντεύξεις του συγγραφέα του βιβλίου στο TVXS, την Εφημερίδα των Συντακτών και την Ύπαιθρο Χώρα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το βιβλίο μπορείτε να απευθυνθείτε στο email: buildingcannabisbrands[at]gmail.com


*Τον Οκτώβριο του 2017 η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία (ΕΑΕ) προσκλήθηκε από το Υπουργείο Υγείας να γνωμοδοτήσει για τη σύνταξη ειδικών Διαγνωστικών και Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων Συνταγογράφησης Επώδυνων Συνδρόμων. Αντίστοιχα πρωτόκολλα έχουν ήδη υιοθετηθεί για πολλά χρόνια νοσήματα, όπως η αρτηριακή υπέρταση και ο σακχαρώδης διαβήτης, η δε εφαρμογή τους είναι υποχρεωτική στη διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Τα μέλη της ΕΑΕ που συγκρότησαν την Ειδική Επιτροπή προερχόντουσαν από όλα τα πεδία άσκησης της ειδικότητας (Πανεπιστήμιο, Εθνικό Σύστημα Υγείας, ιδιωτική ιατρική) και είχαν ειδική ενασχόληση με το γνωστικό αντικείμενο του πόνου, τόσο του οξέος όσο και του χρόνιου. Στηριζόμενοι σε όλες τις διεθνείς συστάσεις, αλλά και ενδείξεις, εισηγήθηκαν τη συμπερίληψη των κανναβινοειδών στις λίστες του Υπουργείου με τα φάρμακα που ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση όλων των συνδρόμων που έχουν ως κύριο σύμπτωμα ή συνοδεύονται από χρόνιο πόνο. Η πρόταση της επιτροπής έγινε δεκτή από τους εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας, και ενσωματώθηκε στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση (αν και αναμένουμε ακόμη την εφαρμογή της).
Ακολούθησε η πρώτη διεθνής διεπιστημονική συνάντηση στη χώρα μας που έγινε με πρωτοβουλία ελληνικών επιστημονικών εταιρειών (της ΕΑΕ και της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας), αφορούσε στις ιατρικές χρήσεις των κανναβινοειδών και απευθύνονταν σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου της υγείας.