Φέρετρα από κάνναβη… Για όσους είναι αποφασισμένοι να μην αποχωριστούν ποτέ το φυτό!

Τα φέρετρα είναι φτιαγμένα από συμπιεσμένο πολτό κλωστικής-βιομηχανικής κάνναβης, έχουν πάχος 19 χιλιοστά και είναι επενδυμένα με λαβές από σχοινί κάνναβης.

Όπως αναφέρει το ελληνικό free press περιοδικό You May Say…, συνήθως περιλαμβάνουν και χρωματιστή διακόσμηση, ανακυκλώνονται πλήρως και κοστίζουν μεταξύ 750 και 900 δολαρίων Αυστραλίας.

Το Nimbin, όπου παράγονται τα φέρετρα αυτά, είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας και έχει την ιστορία του μιας και το 1973 φιλοξένησε το Aquarius Festival, το Φεστιβάλ που αποτέλεσε την Αυστραλέζικη απάντηση στο Woodstock.

Την ιστορία του όμως έχει κι ο κατασκευαστής των φέρετρων αυτών, ο κ. Balderstone ο οποίος τα διαφημίζει φωτογραφιζόμενος εντός τους.

Ο κ. Balderstone είναι πρόεδρος της Hemp Embassy: Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1992 στοχεύοντας στην εκπαίδευση σχετικά με τα οφέλη του φυτού, ενώ πρόσφατα δημιούργησε και το HEMP Party, το κόμμα που θα κατέβει στις εκλογές της χώρας το Μάιο του 2021 προφανώς με βασικό αίτημα τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Εντωμεταξύ, η Hemp Embassy διαθέτει κατάστημα στο οποίο (εκτός από τα φέρετρα) μπορεί κανείς να βρει από ιστιοσανίδες σερφ φτιαγμένες από κάνναβη, έως αφεψήματα, ζεστά ροφήματα και επιδόρπια που περιέχουν συστατικά του φυτού.

«Αυτή τη στιγμή έχω έτοιμα τρία φέρετρα κάνναβης», λέει ο Michael Balderstone στο Ministry Of Hemp, συμπληρώνοντας «χρειάζομαι περίπου μια ημέρα για να φτιάξω ένα από αυτά».

Διαφήμιση στους τοπικούς Nimbin Times: «Mπες μέσα νωρίς» – Και «μέχρι εκείνη την ώρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ντουλάπι για τη σκούπα, κανό ή whatever…»

«Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Ακόμα και ο πατέρας μου, που είναι πολύ συντηρητικός μου είπε «δε θα με πείραζε να έχω ένα από αυτά»».

Εντωμεταξύ, μέχρι νά ‘ρθει «εκείνη η ώρα», ο κ. Balderstone λέει ότι μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν ως ντουλάπι για τη σκούπα, ως κανό ή για τη αποθήκευση βιβλίων».

Εάν ενδιαφέρεστε… διατίθενται και σάβανα

Εν τω μεταξύ, εάν θέλει κανείς να συμπληρώσει τη γκάμα προϊόντων ταφής… με σάβανα από κάνναβη, η Αυστραλία είναι η χώρα όπου και αυτό είναι εύκολο μιας και μπορεί να παραγγείλει τα σχετικά μέσω της εταιρείας Life Rites που έχει κι αυτή την έδρα της στη χώρα. Θα πρέπει βέβαια να καταβάλει 465 δολάρια Αυστραλίας για το σκοπό αυτό, αλλά αν είναι κανείς να κάνει μια δουλειά, ας την κάνει σωστά.