Forbes: Η κάνναβη ως γεννήτρια θέσεων εργασίας

Οι συζητήσεις για την αύξηση της απασχόλησης στις Η.Π.Α. τείνουν να εστιάζονται σε βιομηχανίες όπως η τεχνολογία και η υγειονομική περίθαλψη. Αλλά η μεγαλύτερη έκρηξη μπορεί να συμβεί στην κάνναβη, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα καταγράφει πλέον και το Forbes σε πρόσφατη ανάλυσή του.

Παρόλο που η χρήση κάνναβης υπό κάποια μορφή είναι νόμιμη σε μόλις τα δύο τρίτα των Πολιτειών της Αμερικής, η αναπτυσσόμενη βιομηχανία του φυτού δημιουργεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές εργασίας στη χώρα. Σύμφωνα με την καταγραφή του Leafly,

η κάνναβη απασχολεί άμεσα περισσότερους από 211.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης στις Η.Π.Α.

Εάν μάλιστα προσθέσουμε και τις «έμμεσες θέσεις εργασίας» που δημιουργεί η αγορά της κάνναβης, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που εξαρτώνται από τη νόμιμη βιομηχανία κάνναβης ακουμπά τις 300.000.

Η βιομηχανία πρόσθεσε πάνω από 64.000 θέσεις νέες εργασίας πέρυσι γνωρίζοντας αύξηση κατά 44% και αναμένεται να δημιουργήσει άλλες 20.000 θέσεις απασχόλησης φέτος μόνο στην Καλιφόρνια και τη Φλώριδα.

Το 2018, καθώς η βιομηχανία ιατρικής κάνναβης άκμαζε, η Φλόριντα προσέφερε τις περισσότερες θέσεις εργασίας από κάθε αμερικανική Πολιτεία – περισσότερους από 9.000. Αύξηση που ισοδυναμεί με 703%.

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας αυξήθηκε συναρτήσει του αριθμού των ασθενών που χρησιμοποιούν ιατρική κάνναβη.  Και ο αριθμός αυτός αυξήθηκε από περίπου 65.000 σε 165.000 το 2018. Νούμερο που θα μεγαλώσει εάν η Φλόριντα νομιμοποιήσει και αυτή την «ενήλικη χρήση» του φυτού, την ευφορική δηλαδή χρήση του.

Διαβάστε αναλυτικά: τα στοιχεία της καταγραφής της Αμερικανικής Αγοράς Εργασίας

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας βρίσκονται σε Πολιτείες όπου η κάνναβη είναι νόμιμη τόσο για ιατρική όσο και «για ενήλικη χρήση», συμπεριλαμβανομένου του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον.

Εργαζόμενοι όπως οι λογιστές, οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια, οι έμποροι και οι φοροτεχνικοί, αποτελούν το περισσότερο από το ήμισυ του νέου εργατικού δυναμικού, ενώ ως μέσος ετήσιος μισθός υπολογίζονται τα 58.511 δολαρίων, ποσό σχεδόν 11% υψηλότερο από τον συνολικό μέσο όρο των ΗΠΑ.

Το Leafly άρχισε να καταμετρά τις θέσεις εργασίας στη βιομηχανία της κάνναβης πριν από τρία χρόνια καθώς η Ομοσπονδιακή Αμερικανική Κυβέρνηση αρνούνταν να το πράξει καθώς το φυτό εξακολουθεί να κατατάσσεται στην  κατηγορία «Schedule 1» σε ομοσπονδιακό επίπεδο, εξομοιούμενο έτσι με ουσίες εθιστικές και επικίνδυνες όπως η ηρωίνη. Ως εκ τούτου, οι θέσεις εργασίας της βιομηχανίας του φυτού θεωρούνται «παράνομες» και η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία αρνείται να τις καταμετρήσει

Εντωμεταξύ, οι νόμιμες πωλήσεις κάνναβης αυξήθηκαν στην Αμερική κατά 34% σε εθνικό επίπεδο, και το 2018 άγγιξαν τα 10,8 δισ. δολάρια…

Διαβάστε Επίσης: Οι μισθοί στην Αμερικανική βιομηχανία της κάνναβης || Infographics