Γονείς που δίνουν θεραπευτική κάνναβη στα παιδιά τους που πάσχουν από αυτισμό ή επιληψία μιλούν ανοιχτά για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Οι γονείς και οι ασθενείς χρόνιων και αυτοάνοσων παθήσεων μιλούν και μας προσκαλούν την Κυριακή 7 Μαϊου και ώρα 17:00-20:00 στο Α’ ΚΑΠΗ Ν. Σμύρνης στην οδό Αρτάκης 34.

Γονείς παιδιών με αυτισμό και επιληψία καθώς και ασθενείς με χρόνιες και αυτοάνοσες παθήσεις θα αναφέρουν τον τρόπο δοσολόγησης της Κανναβιδιόλης (CBD) και άλλων κανναβινοειδών ουσιών που χρησιμοποιούν και την έκβαση αυτής της δοσολόγησης σε σχέση με το πρόβλημά τους.

Η εκδήλωση ζητήθηκε από κάποιους γιατρούς κρατικών νοσοκομείων οι οποίοι θα ήθελαν να ενημερωθούν από πρώτο χέρι, καθώς είδαν πολύ θετικά αποτελέσματα στον αυτισμό.

Η Lily Rowland παίρνει μια δόση από έλαιο κάνναβης που περιέχει το μη ψυχότροπο καναβινοειδές (CBD). Το παιδί έπασχε από εκατοντάδες, καθημερινές, επιληπτικές κρίσεις με σπασμούς. (φωτό από το σχετικό αφιέρωμα του National Geographic)

Διοργανωτής είναι η κα Κατερίνα Δημοχρόνη, μητέρα παιδιού με αυτισμό, και διαχειρίστρια της κλειστής ομάδας στο Facebook «Αυτισμός και Κανναβιδιόλη». 

Εκτός από τον αυτισμό και την επιληψία θεωρήθηκε σωστή η στιγμή να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους και περιπτώσεις με ΣΚΠ, οστεοπόρωση, ινομυαλγία και, ίσως, καρκίνο και αυτοάνοσα νοσήματα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης, (enallaktikos.gr), ενώ το enallaktikos.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν βίντεο που έχουν τραβήξει οι γονείς και τα οποία δείχνουν τη βελτίωση των παιδιών τους.

(Υ.Γ. Για την συγκεκριμένη εκδήλωση – συνάντηση την ιδέα είχε η κα ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΗΜΟΧΡΟΝΗ δημιουργός και διαχειρίστρια της ομάδας «ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΝΑΒΙΔΙΟΛΗ» και αγκαλιάστηκε με χαρά και από τους γονείς και ασθενείς χρόνιων και αυτοάνοσων παθήσεων). 

Πηγή: Εναλλακτικός