H νομοθεσία για τη Θεραπευτική Κάνναβη στην Αμερική

Στις ΗΠΑ έχει νομιμοποιηθεί η ιατρική χρήση της κάνναβης σε 23 Πολιτείες, ενώ και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης έχει νομιμοποιηθεί η χρήση του ελαιώδους εκχυλίσματος για ιατρική χρήση συμπεριλαμβανομένου και εκείνου που περιέχει κυρίως κανναβιδιόλη, το οποίο χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής.

 

Με πιο σκούρο χρώμα οι Πολιτείες στις οποίες όλες οι μορφές της κάνναβης (και η ευφορική) είναι νόμιμες. Ακολουθούν Πολιτείες στις οποίες υπάρχουν νόμοι που επιτρέπουν όλες τις χρήσεις του φυτού με κάποιους περιορισμούς, Πολιτείες που επιτρέπουν και τη χρήση της Φαρμακευτικής Κάνναβης με ψυχότροπη δράση, εκείνες που επιτρέπουν τη χρήση της Φαρμακευτικής κάνναβης που δεν έχει και ψυχότροπη δράση, για να φτάσουμε στις Πολιτείες με τον πιο αχνό χρώμα όπου απαγορεύεται η κάνναβη σε όλες της τις μορφές.

Στις ΗΠΑ από το 1996 που η Καλιφόρνια νομιμοποίησε την ιατρική χρήση κάνναβης, σε 24 Πολιτείες όσοι δηλώνουν ασθενείς και βγάλουν ειδική κάρτα- άδεια από γιατρό μπορούν να προμηθεύονται νόμιμα κάνναβη από ειδικά καταστήματα- φαρμακεία (dispensaries).

Στις Πολιτείες που είναι καθολικά νόμιμη η κάνναβη δεν χρειάζεται άδεια γιατρού για την αγορά από τα ειδικά καταστήματα. Στις περισσότερες πολιτείες είναι νόμιμη και η αυτοκαλλιέργεια.

Μόνο στην Καλιφόρνια η βιομηχανία της ιατρικής κάνναβης εξυπηρετεί περισσότερους από 572 χιλιάδες ασθενείς, αποτιμάται στα 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια και απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους. Η συνολική αγορά της κάνναβης στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 37-44 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020 και θεωρείται ο πιο ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος της Αμερικανικής οικονομίας.

 

Πηγές / Διαβάστε περισσότερα: