H ιστορία της απαγόρευσης της κάνναβης στην Αμερική σε κόμικ του Box Brown || Slideshow

O Box Brown είναι ένας από τους πλέον γνωστούς και διακεκριμένους Αμερικανούς καρτουνίστες. Βραβευμένα έργα του όπως τα André the Giant: Life and LegendLove is a Peculiar Type of ThingTetris: The Games People Play και Is This Guy for Real? The Unbelievable Andy Kaufman  τον έχουν αναδείξει σε έναν από τους πλέον αξιόλογους καλλιτέχνες του είδους και το Cannabis: The Illegalization of Weed in America Hardcover που αναμένεται να εκδοθεί τον Απρίλιο του 2019, έχει ανοίξει ήδη σειρά συζητήσεων.
.
Ο Brown συνελήφθη για κατοχή και χρήση κάνναβης όταν ήταν 16 ετών δηλώνει στις συνεντεύξεις του ότι «η αδικία αυτή» τον στιγμάτισε και τον έκανε να πεισμώσει.
.
Η έρευνά του γύρω από την απαγόρευση του φυτού κράτησε μεγάλο διάστημα και καλύπτει μια μεγάλη χρονική περίοδο. «Η κάνναβη δίνει έμπνευση τόσο σε εμένα όσο και στο 99% όσων κάνουν κόμικς στην Αμερική ασχέτως εάν αυτό το παραδέχεται επίσημα μόνο το 1% των συναδέλφων μου», λέει.
.
Παρακάτω οι εικόνες που έχουν διαχυθεί στον Αμερικανικό Τύπο ως προοίμιο της νέας του δουλειάς και οι οποίες έχουν κινήσει ήδη το ενδιαφέρον.
(Πατήστε επάνω στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)

.

Το εξώφυλλο της έκδοσης που αναμένεται στα βιβλιοπωλεία τον Απρίλιο του 2019

 

Προσωπογραφία του καλλιτέχνη φτιαγμένη από τον ίδιο

 

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Leafly: Comic Books and Cannabis Inspiration With Box Brown

Herb: Get ready for the best graphic novel ever on the history of weed