H κάνναβη ως μια από τις 4 πλέον σίγουρες χρηματιστηριακές επενδύσεις

Τέσσερις βιομηχανίες σύμφωνα με το Καναδικό Bay Street  αποτελούν τις πλέον αναπτυσσόμενες και ελπιδοφόρες στον χρηματιστήριο αξιών: Οι εταιρείες Cryprocurrencies με νομίσματα σαν το Bitcoin, οι εταιρείες Ηλεκτρονικής-Διαδικτυακής Προστασίας (Cyber Security), εκείνες που σχετίζονται με το Κοβάλτιο και οι σχετιζόμενες με την αγορά της Κάνναβης.

Η Αμερικανική Αγορά της κάνναβης αναμένεται να αγγίξει την αξία των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 και η Καναδική τα 8 δισεκατομμύρια.

Σε αυτό λοιπόν το οικονομικό πεδίο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η «σίγουρη επένδυση» είναι αυτή στην μετοχή της εταιρείας Scotts Miracle-Gro.

Πρόκειται για εταιρεία που δεν ασχολείται άμεσα με την εμπορία του φυτού ή προϊόντων του, αλλά με τα αναγκαία της υδροπονικής καλλιέργειάς του, της καλλιέργειας δηλαδή που δε χρησιμοποιεί χώμα για την ανάπτυξη των φυτών.

Η  Scotts Miracle-Gro που ανάμεσα σε άλλα εμπορεύεται και το γνωστό και  «δύσοσμο» ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto που έχει κατηγορηθεί ως ύποπτο για καρκινογεννέσεις και γίνονται προσπάθειες να αποκλειστεί η χρήση του στην Ευρώπη. Τα κέρδη των μετοχών της ανήλθαν κατά 16% την περασμένη χρονιά και η χρηματιστηριακή της αξία (market cup) αγγίζει τα 5,84 δισεκατομμύρια δολάρια.

Tα περισσότερα από τα κέρδη της εταιρείας προέρχονται από τα είδη κηπουρικής και καλλιέργειας που σχετίζεται με την κάνναβη και των οποίων η αγορά θεωρείται «σταθερή» και «ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη»

 

Η πρόβλεψη της ανόδου των μετοχών της αγοράς κάνναβης στον Καναδά για την επόμενη 7ετία.